Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2102 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mayıs 2015 - 06:06

Rakibe çelme takmadan mücadeleye devam

Büyüt
Küçült
Rakibe çelme takmadan mücadeleye
Ekonomi Haberleri › Rakibe çelme takmadan mücadeleye devam haberi

İki yıl önce ayrıldığı Teknosaya Genel Müdür olarak dönen Bülent Gürcan Ben perakendenin iyi olması için çalışıyorum. Voleybol gibi, rakibe çelme takmadan mücadele edeceğiz dedi.

Yelda Şumnulu

2 yıl önce Teknosa Genel Müdür Yardımcılığı görevinden ayrılarak rakip firmanın CEOsu olan Bülent Gürcan 1 Nisan itibariyle bu kez genel müdür olarak geri döndüğü Teknosadaki planlarını anlattı. Kariyerindeki bu hamlesini “Ben 12 yıl voleybol oynadım. Voleybol takımı 81 metrekarede oynar. Rakip takımla temasın olmaz. Rakip oyuncuya çelme atmadığın, fiziksel temasta bulunmadığın bir oyundur voleybol. Perakende de aynı böyle. Rakiplerine çelme atmazsın, ama sonuna kadar mücadele edersin” diyerek özetleyen Gürcan “Ben perakendenin iyi bir yere gelmesi için uğraşıyorum, hangi şirkette olursam olayım” dedi.

Yaklaşık 1.5 aydır yeni görevini sürdüren Gürcan “Teknosada her zaman olduğu gibi birçok yenilikler olmuş bu süre içinde. Şubat ayında lanse edilen Teknosa Mobil, nisan ayında yeniden şekil verdiğimiz Dr. Teknolog, geldiğimden beri sürekli öğreniyorum” dedi.

Bu yıl kâra geçeceğiz

Şu anda 288 olan mağaza sayısının yıl sonuna kadar 29 daha artırılmasının planladığını belirten Gürcan, şunları söyledi: “170 bin metrekare olan satış alanımız da böylece 180 bin metrekareye çıkacak. Hem mağaza açılışları hem de diğer işlerimiz için bu yıl 45 milyon dolara yakın yatırım yapacağız. E-ticarette güçlü bir büyüme trendimiz var. Mağaza stoklarımızı webe açmamız, click & collect ve mobil uygulamalarımız bu trendi destekledi. İlk 3 ayda geçen yıl ile kıyaslandığında yüzde 40a yakın büyüme gerçekleştirdik. Nisan ayında ise geçen yıla göre yüzde 122 büyüyerek rekor kırdık. İlk mobil aplikasyonumuz 2013 Kasım ayında yayına girdi. Bugün aplikasyonlarımız 1.2 milyona yakın indirilme sayısına ulaştı. Biz bunu 1 milyonu aşkın mağaza olarak değerlendiriyoruz. Aplikasyonlarımız ve mobil sitemiz, Teknosa.com cirosunun yüzde 15ini gerçekleştiriyor.” Organize perakendede rekabetin sürdüğünü Teknosanın da liderliğini koruduğunu belirten Gürcan, bu yılı kârla kapatmayı hedeflediklerini söyledi.

HATTINI TAŞIYANA HEDİYE ÇEKİ

Teknosa Mobil ile mobil iletişim/operatör hizmeti vermeye başlayarak sektörde bir ilke daha imza attıklarını belirten Gürcan, hattını TeknoSA Mobile taşıyanlara ve hat alanlara anında TeknoSA mağazalarında 300 TLye varan indirim çeki verdiklerini söyledi. Gürcan “Her ay 1 milyon kişi hattını taşıyor, biz de bunun bir parçası olmak istiyoruz. Aralık sonuna kadar yüz binlerce aboneye ulaşmayı planlıyoruz” dedi. TeknoSA Mobille internete bağlanan cihazların satışlarını artırmayı planladıklarını belirten Gürcan, şu anda 4 tarifeleri olduğunu söyledi.

DR. TEKNOLOG HER DERDE DEVA

Çok yakın bir zamanda katma değerli hizmetleri tek bir marka çatısı altına topladıklarını belirten Gürcan “Nasıl ki biz hastalandığımızda sağlık merkezlerine gideriz ya da sağlık ekibi evimize gelir, hatta bazen de telefonda sağlık ekiplerine danışırız, teşhis ve tedaviyi uzman ellerden alırız, Dr. Teknolog da bunu teknoloji tarafında yapacak. İlk etapta belli mağazalarımızda 40a yakın teknoloji doktoru olacak. Tüketiciler, ek garantiden kuruluma, teknik destekten korumaya teknolojiyle ilgili geniş kapsamlı hizmetlerden faydalanabilecek” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024