Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2350 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Patates stokçusu yüzde 400 kazandı

Büyüt
Küçült
Patates stokçusu yüzde 400
Ekonomi Haberleri › Patates stokçusu yüzde 400 kazandı haberi Geçen sezon hava şartları nedeniyle patateste yaşanan verim azlığını fırsat bilerek stok yapan tüccar, bu yıl fiyatların uçmasına neden oldu.

Dün stokçulara “Onlara dünyanın kaç bucak olduğunu gösterecek noktaya geldik. Onlara dersini vereceğiz” diyerek sert çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekcinin çağrısına sektör de sessiz kalmadı.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, patates stokçularının bir sezonda yüzde 400 kazandığını belirterek, şunları söyledi: “Geçen sezon patates üretiminde hava koşulları nedeniyle üretim sıkıntısı yaşandı. Arz-talep dengesinde bir bozulma oldu. Bunu fırsat bilen tüccarlar depolarda patatesleri stokladılar. Ardından yavaş yavaş piyasaya sürmeye başladılar. Bu da fiyatın yükselmesine neden oldu. Şu an yeni hasat dönemine girdik. Ödemiş ve Adanada hasat başladı. Fiyatlar eski halini alacak yakın zamanda. Ancak stokçular geçen sezondan itibaren çok güzel para kazandılar. 3.5 milyon ton üretim vardı. Bunun yüzde 60ı stoklarda tutuldu. 1 liraya üreticiden aldıkları patatesi 4 liraya piyasaya sürdüler. Bu da yüzde 400 fiyat farkı demek.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024