Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3510 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mart 2015 - 06:20

Oynak kur Eczacıbaşına yaradı, dışarıda rekor kırdı

Büyüt
Küçült
Oynak kur Eczacıbaşına yaradı, dışarıda rekor
Ekonomi Haberleri › Oynak kur Eczacıbaşına yaradı, dışarıda rekor kırdı haberi

Döviz kurundaki oynaklık yurtdışında yatırımı olan şirketlere yaradı. Eczacıbaşı CEOsu Karamercan Ülkelerin ithalat maliyetleri arttı. En fazla yatırımlarımızın olduğu Avrupa ve Rusyada büyüdük dedi.

Kaan Zenginli

Bünyesinde Vitra, Artema, Burgbad, Engers ve Villeroy & Boch gibi markaları barındıran Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, alanında dünyanın en büyük fuarı olan ve Frankfurtta düzenlenen ISH Fuarına katıldı. 1985 yılında 15 metrekarelik stand ile fuara giren Eczacıbaşı, aradan geçen 30 yılda standını 2 bin metrekareye yükselterek, dünya markalarında yarışır hale geldi.

Avantaj oluşturduk

Eczacıbaşı CEOsu Erdal Karamercan, Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubunun önümüzdeki döneme ait hedeflerini paylaştı. Son dönemde döviz kurunda yaşanan gelişmelerin, sanayici nezdinde olumsuz bir hava yaratmış olmasına rağmen kendileri için bir avantaj oluşturduğunu söyleyen Karamercan “Kurda yaşanan son gelişmeler nedeniyle Rusyadan ithalat yapan firmalar batma noktasına geldi. Avantaj o ülkede yatırım ve üretim yapan firmaların eline geçti. Bizim üstünlüğümüz o ülkede yatırım yapmamız oldu. Rublenin değer kaybı sebebiyle pazar kaybetmedik. Türkiyeden ihracat yapıyor olsaydık, kur oynaklığı nedeniyle büyük sorun yaşardık. Son yıllarda en hızlı büyüyen pazarlarımız Rusya ve Avrupa oldu. Şimdi Rusyada yeni bir yatırıma gidiyoruz. Kapasite artışımız olacak mevcut fabrikamızda” dedi. Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah ise Yapı Ürünleri Grubunun 1 milyar Euroluk büyüklüğü ile sektöründe dünyanın en büyük 10 şirketinden biri olduğunu söyledi. Dünyada banyo ürünleri pazarının 40 milyar Euro, karo ürünleri pazarının ise 70 milyar Euro büyüklüğe sahip olduğunu söyleyen Gümrah, Eczacıbaşı Grubunun 1 milyar Euro ile bu pazarda 8inci sırada yer aldığını belirtti.

Hedef pazar Hindistan

Önümüzdeki dönemde büyüme hedefledikleri pazarların Rusya, Körfez ülkeleri ve Hindistan olduğunu söyleyen Gümrah, şöyle devam etti: “75 ülkede satışımız var. 4 ülkede 16 üretim tesisimiz mevcut. Büyüme hedeflediğimiz pazarların başında Rusya geliyor. Ardından Körfez ülkeleri, Hindistan ve Afrika. Körfez ülkelerinde gelişen inşaat sektörü büyük avantaj barındırıyor. Hindistanda ise sağlık gereçleri alanında büyüyeceğiz.”

Kendi yaptığı stand dünya ile yarışıyor

ISH Fuarının Avrupanın kendi alanındaki en büyük fuarı olduğunu söyleyen Erdal Karamercan, fuarda 2.400 üretici ile 200 bin profesyonelin buluştuğunu belirtti. 1985 yılında ilk olarak 15 metrekarelik bir stand ile fuara katıldıklarını anlatan Karamercan, o döneme ait bir anısını şöyle paylaştı:

“Bu fuara ilk katıldığımızda, standımızı kendi ellerimizde yaptık. Çimento ve makalarla içeri girdik ve insanlar bizi şaşkın gözlerle izlerken, standımızı inşaa ettik kendi elimizle. Ben de çalıştım orada. Ardından büyük ilgi gördük. Her müşteri ‘siz nereden katılıyorsunuz diye sordu ve ‘Türkiye dediğimizde çok şaşırdılar. Almanyaya ilk ihracatımızı saman üstünde yaptık. Ardından paket kullanmaya başladık. Diyeceğim şu; büyük bir başarı hikayesine imza attık. Bir zamanlar elleriyle inşa ettiğim stand şimdi dünya devleriyle yarışır büyüklüğe geldi.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024