Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1772 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2015 - 06:44

Otomotivdeki eylem için vali devrede

Büyüt
Küçült
Otomotivdeki eylem için vali
Ekonomi Haberleri › Otomotivdeki eylem için vali devrede haberi

Bursada, ücretlerinin artırılmasını isteyen OYAK Renault ve Türk Otomobil Fabrikası AŞ (TOFAŞ) işçilerinin iş bırakma eylemi sürüyor.

OYAK Renault ve TOFAŞ fabrikaları önünde üç gündür eylem yapan işçiler, haklarını savunmadığını iddia ettikleri Türk-İşe bağlı Türk Metal Sendikası ile işverenleri protesto etti.

Eylemci işçilerin avukatlarından Deniz Baykal, fabrikanın personel giriş turnikesi önünde toplanan işçilere süreç hakkında bilgiler verdi. Baykal, Vali Münir Karaoğlu ile konuya dair bir görüşme yaptıklarını belirterek, görüşmelerde vali ve söz konusu fabrikaların işçi temsilcilerinin ortak bir karar aldığını açıkladı. Baykal “Sayın Vali, işveren ve sendika yetkilileriyle yaptığı görüşmede yapılan eylem dolayısıyla hiçbir işçinin işten çıkarılmayacağı, fabrikada bir seçim yapılarak sendikanın atadığı değil, işçinin seçeceği kişilerin sendika temsilcileri olacağı kararı alındı. Boshtaki maaş ile diğer fabrikalardaki maaşın eşit hale getirilmesi için bir çalışma yürütülmesi konusunda ortak bir karar çıkmıştır” dedi.Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak işçilere çağrı yaptı. Kavlak “Renault işçisi kardeşlerime de sesleniyorum, bizim sizle bir sorunumuz yok. Olmadı. Olmayacak. Artık yalanlara inanmayın. Bakanlık müfettişinin söylediği gibi, kendinizi tehlikeye atmayın” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024