Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2180 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2015 - 09:13

Ömer Çelik: Rus turist artışa geçti, fiyat kırmayın

Büyüt
Küçült
Ömer Çelik: Rus turist artışa geçti, fiyat
Ekonomi Haberleri › Ömer Çelik: Rus turist artışa geçti, fiyat kırmayın haberi

Dünya Turizm Örgütü verilerine göre Türkiyenin dünya ortalamasının üzerinde performans gösterdiğini belirten Bakan Çelik Kriz olacak diye fiyat düşürmeyin. Rus turist sayısı artışa geçti dedi.

AA

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Rusyadaki krizin Türkiye turizmine etkisine ilişkin, “Kimse ‘kriz olacak diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiyenin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir” dedi. AA Editör Masasına katılan Bakan Çelik, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Almanyanın, Türkiye için önemli turizm pazarlarının ilk sıralarında yer aldığını söyledi. Çelik, Dünya Turizm Örgütü verilerine göre, Türkiyenin hem gelir hem de turist sayısı artışında, dünya ortalamasının üzerinde performans gösterdiğini belirtti. Türkiyenin, Rusyadaki gelişmelerden daha az etkilenmesi için hükümet olarak attıkları adımlara işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

Kriz düşünmeyin

“Bakanlık olarak, hükümet olarak yapmamız gereken büyük stratejik planlamayı yaptık. Riski gördük. Bu riski gördükten sonra da hemen yönetmeye başladık. O sebeple de ‘Yüzde 3-4 kayıp olur denirken, tam tersi ziyaretçi sayılarında artışa geçiyoruz. Kimse ‘Kriz olacak diye fiyat düşürmesin. Fiyat düşürmek, Türkiyenin marka değerini, hizmet sektörünün standardını düşürmektir. Siz bunu yaparsanız, birkaç senede toparlayamazsınız. Türkiye, turizm sektörü özgüvenli hareket etmelidir. Yine yüksek standartlı ürün ve bu ürünün karşılığı olan fiyatlandırmayla meseleye yaklaşmalı. Etrafımızda çok olağanüstü bir gelişme olmazsa hem turist sayısı hem de gelirde yeni başarılara imza atarak sezonu kapatacağız.”

Gençlere daha çok destek

Sinemanın stratejik bir sektör olduğuna işaret eden Çelik, mutlaka her yıl Bakanlığın sinemaya destek vermeye çalışacağını söyledi. Desteklerin geçmişte hep tanınan, marka isimlere gittiğini anlatan Çelik, artık genç ve ilk filmini yapan, bulunduğu koşullar nedeniyle kendini ifade etmekte zorlanan sinemacılara daha çok destek vermek istediklerini belirtti. Japon hükümetiyle hazırlanan ‘Ertuğrul filminin 27 Kasımda vizyona gireceğini ifade eden Çelik, filmde 1890da Japonya sularında batan Osmanlı fırkateyni ‘Ertuğrulun hazin hikayesi ile Körfez Savaşında dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özalın talimatıyla THY tarafından Tahrandaki Japon kafilesinin kurtarılması öyküsünün birleştirildiğini aktardı.

Hedef yılda 100 film 100 milyon seyirci

Sinema sektörüne ilişkin de açıklamalarda bulunan Çelik, Bakanlığının 2005-2014 arasında sinemaya yaklaşık 146 milyon dolar destek sağladığını belirtti. Bakan Çelik, geçen yıl animasyon, belgesel, kısa film, yapım, senaryo gibi kategorilerde 203 projeye 4 milyon liradan fazla destek aktarıldığını, 114 etkinliğe de yaklaşık 14 milyon lira destek verildiğini kaydetti. Yurtdışında festivallerde ödül alan yapımların büyük çoğunluğunun, Bakanlıkça desteklenen filmlerden oluştuğunu dile getiren Çelik “Hedefimiz senede 100 nitelikli film ve 100 milyon seyirciye ulaşabilmek. Geçen yıl verdiğimiz desteği ikiye katladık” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024