Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1853 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Haziran 2015 - 05:39

Obamanın TTIPı kaydı

Büyüt
Küçült
Obamanın TTIPı
Ekonomi Haberleri › Obamanın TTIPı kaydı haberi

Obamaya Ticareti Geliştirme Yetkisi veren tasarı reddedildi. Böylece TTIPin geleceğine yönelik belirsizlik arttı.

ABD Temsilciler Meclisi, ABD Başkanı Barack Obamaya ‘Ticareti Geliştirme Yetkisi (TPA) verilmesine ilişkin tartışmalı yasa tasarısını reddetti. Obamaya ticaret anlaşmalarını hızlandırma yetkisi tanıyacak TPA yasa tasarısı, ABD Temsilciler Meclisinde 126ya karşı 302 oyla reddedildi. Tasarıya 86sı Cumhuriyetçi ve 40ı Demokrat olmak üzere 126 temsilci destek verirken, 302 temsilci ret oyu kullandı.

Türkiyeyi de ilgilendiriyor

TPA yasa tasarısının Obamanın ikna çabalarına rağmen büyük çoğunlukla reddedilmesi, yönetim adına büyük bir başarısızlık olarak değerlendirildi. Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest ise tasarının reddini ‘prosedüre ilişkin bir pürüz şeklinde nitelendirdi. Senatodan geçen tasarının Temsilciler Meclisinde yeterli desteği bulamaması, Beyaz Sarayın öncelikleri arasında yer alan Trans Pasifik Ortaklığı (TPP) ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının (TTIP) geleceğine yönelik belirsizliği de artırdı. TPP, ABDnin Asya ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirmesi ve Çinle rekabet açısından önem taşıyor. TTIPin ise ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanması planlanıyor. TTİP müzakerelerin son turu 20-24 Nisanda yapılmıştı. Türkiye de bu müzakerelere dahil olmak için uzun süredir çaba sarfediyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024