Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2387 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 13:14

O rakam açıklandı, dolar uçtu

Büyüt
Küçült
O rakam açıklandı, dolar

Verinin açıklanmasından önce 2.6195 lira dolayında hareket eden dolar, cari açığın beklentileri aşması üzerine hızlı bir tırmanış ile önce 2.62 liranın üzerine çıkan dolar, daha sonra 2.6322 liraya kadar yükseldi.

GÖZLER MOODYSDE 

Piyasada bugün Şubat ayı ödemeler dengesi verileri ve piyasa kapanışının ardından ise Moodys not gözden geçirmesi takip edilecek.

Reutersın 19 ekonomistin katılımıyla yaptığı ankete göre cari işlemler açığının Şubat ayında 2.75 milyar dolar olması, 2015 sonunda ise petrol fiyatlarındaki düşüşün etkisiyle 35.33 milyar dolara gerilemesi bekleniyor.

İlgili HaberCari açık beklentiden yüksek çıktı

Cari açık verisi ardından küresel piyasalarda takip edilecek önemli bir veri gündemi bulunmazken küresel piyasalar ve kapanış ardından ise Moodys beklenecek. Kredi derecelendirme kuruluşu Moodysin Türkiyenin negatif görünüm ile Baa3 düzeyinde olan kredi notunu 2015 yılı için revize edebileceği tarihler arasında 10 Nisan Cuma günü de yer alıyor.

ABDde bazı verilerin zayıf gelmesine karşın Fedin bu yıl içinde faiz artırması ihtimali, merkez bankalarının varlık alımlarına devam ettiği Avrupa ve Japonyadan ayrışacağını göstererek doların değer kazanmasına neden oluyor. Hafta başında zayıf istihdam verileriyle 96.239a kadar gerileyen dolar endeksi, bir haftanın zirvesi 98.197yi aşarak 98.885e kadar yükseldi. Euro ise dolar karşısında Pazartesi günü gördüğü bu haftanın zirvesi olan 1.1036ya kıyasla sert gerileyerek 1.07nin altında bulunuyor.

Öte yandan iki yıllık gösterge olan 16 Kasım 2016 itfalı tahvilinde dün spot kapanış ortalamada yüzde 8.78 oldu. 10 yıllık gösterge tahvil olan 12 Mart 2025 itfalı tahvilde ise dün spot kapanışta ortalama ve valörde son işlem yüzde 8.23 bileşik seviyesinden gerçekleşti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024