Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2265 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 06:12

Nihat Özdemir: Mega projelerin hepsiyle ilgiliyiz

Büyüt
Küçült
Nihat Özdemir: Mega projelerin hepsiyle
Ekonomi Haberleri › Nihat Özdemir: Mega projelerin hepsiyle ilgiliyiz haberi

Limak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, Kanal İstanbul, üç katlı tüp geçit ve 3. Köprü bağlantı yollarının yapımı gibi projelerle ilgilendiklerini söyledi. Özdemir İhaleye girip girmemek ise yaptığımız fizibilite sonrası belli olur dedi.

Türkiyenin en büyük projelerinden biri olan 3. Havalimanı projesinin yapımı ve işletmesini kazanan konsorsiyumun içinde yer alan Limak Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, mayıs ayında ihaleye çıkarılması beklenen Kanal İstanbul, üç katlı tüp geçit ve 3. Köprü bağlantı yollarının yapımı ile ilgilendikleri söyledi. Bu projelerin çok büyük altyapı projeleri olduğunu belirten Özdemir “Bunların hepsiyle ilgileniriz, ihaleye girip girmeyeceğimiz ise yaptığımız fizibilite sonrası belli olur” dedi. Üçüncü havalimanının ilk etabı için 750 milyon euro köprü kredisi aldıklarını ve 4.5 milyar Euro tutarında kredi anlaşmasının mayıs ayı içerisinde imzalanacağını hatırlatan Özdemir “Kredi dört yılı geri ödemesiz toplam 16 yıl vadeli olacak ve yedi Türk bankasından sağlanacak” dedi. Özdemir, toplam 10.5 milyar Euroluk yatırım ile tamamlanacak havalimanının planlandığı gibi etabının 29 Ekim 2017de hizmete açılacağını söyledi.

Enerjiye bu yıl 1 milyar dolar

Ağırlıklı olarak enerji, taahhüt ve çimento sektörlerinde faaliyet gösteren Limak Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kapasite artırım yatırımları ve yeni satın almalar yoluyla enerjideki kurulu güçlerini ve çimentodaki pazar paylarını yaklaşık iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Faaliyet gösterdikleri alan dışında yeni bir sektöre girmeyi düşünmediklerini vurgulayan Özdemir, mevcut sektörlerinde kalarak geçen yıl 3 milyar doları aşan cirolarını 2017 yılında 5 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Cirolarının yaklaşık yarısını sağlayan enerji sektöründe mevcut kurulu güçlerinin 3 bin megavat olduğunu söyleyen Özdemir,  3-4 yıl içinde 5 bin megavatlık kurulu güce ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Özdemir, bu yıl elektrik üretimi tarafına 1 milyar dolar yatırım yapacaklarını da açıkladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024