Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2379 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Nisan 2015 - 05:58

Naseer Kadhum Al Esavi: Türk şirketlerine Irakta sanayi bölgesi kurmak istiyoruz

Büyüt
Küçült
Naseer Kadhum Al Esavi: Türk şirketlerine Irakta sanayi bölgesi kurmak
Ekonomi Haberleri › Naseer Kadhum Al Esavi: Türk şirketlerine Irakta sanayi bölgesi kurmak istiyoruz haberi

Iraktan yalnızca Türk şirketlerine özel sanayi bölgesi teklifi geldi. Irak Sanayi Bakanı Limana yakın bir yerde olabilir dedi.

Ekonomi Bakanlığı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde düzenlenen “Irakta Yatırım Olanakları” konferansı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekcinin katılımıyla gerçekleştirildi.Konferansa bir çok Iraklık bakan ve iş dünyasının temsilcileri katıldı. Irak Cumhuriyeti Sanayi ve Madenler Bakanı Naseer Kadhum Al Esavi yaptığı konuşmada Irakta Türk şirketlerine her türlü yatırım imkanı sunulduğunu söyledi. Irak ve Türkiye ilişkilerinin her şeyden önce birbirine bağlı olduğunu vurgulayan Esavi “Irakta büyük ve orta ölçekli OSB kurma aşamasındayız. Irakta Türk şirketlerine bir sanayi bölgesi tahsis etmek isterim. Bu mutlaka limana yakın bir yerde, güneyde olabilir. Bu OSB için arsa tahsis edebilirim. Burası tamamen Türkiyeye ait olacaktır. Türk yatırımcılar imalat alanında bu bölgeden yararlansın diye onlara bütün olanakları tanıyabiliriz” dedi.

Bölgeye huzur getirelim

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de “Türkiye, Irak ve yakın coğrafya yeni bir ekonomik blok oluşturmalıdır. Bu oluşan yeni blokun en önemli iki aktörü, bu coğrafyada Irak ve Türkiyedir” dedi. Türkiye ve Irakın ulaştırmada Orta Doğuya ve Körfez ülkelerine Irak üzerinden ulaşmakla ilgili konuları bir an önce konuşmak istediklerini vurgulan Zeybekci şunları söyledi: “Bu terör örgütü yüzünden ulaştırmada çok büyük problemler yaşadık. Irak ve Türkiyenin sanayi, ekonomi ve enerji gibi alanlarda bir araya gelmesi, bölgeye huzur getirecektir” diye konuştu.

Basra ve Mersini bağlayalım

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan ise Irakın, son dört yılda Türkiyenin en çok ihracat yaptığı ikinci ülke haline geldiğini anımsattı. Vardan şunları söyledi: “Irak ile Türkiye arasında ekonomik entegrasyonun güçlenmesi için lojistik altyapısını geliştirmemiz, sınır geçişlerini modernize etmemiz gerek. Bu bağlamda, Basra ile Mersini birbirine otoyol v demiryolu ile bağlamalıyız” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024