Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1818 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mayıs 2015 - 06:13

Myanmar da GAPı kalkınmada örnek alacak

Büyüt
Küçült
Myanmar da GAPı kalkınmada örnek
Ekonomi Haberleri › Myanmar da GAPı kalkınmada örnek alacak haberi

Türkiyenin en büyük yatırımlarından olan GAPa yurt dışından ilgi artıyor. Kolombiya, İtalya ve Suudi Arabistanın ardından Güneydoğu Asya ülkelerinden biri olan Myanmardan da teklif geldi.

GAP Projesi dünyanın her yerinden büyük ilgi görüyor. Daha önce bir çok ülke tarafından örnek alınan proje için şimdi de Myanmardan teklif geldi. GAP İdaresi Myanmarda bilgilendirme faaliyetinde bulunacak. Türk şehitliğinin de bulunduğu bu ülkede GAP Projesinin büyüklüğü, bölgede meydana getirdiği değişim, kalkınmaya etkileri ve istihdama katkısı aktarılacak. Bu ülkedeki ‘İyi Yönetişim Forumuna GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil konuşmacı olarak davet edildi. Karahocagil GAP ve GAP Bölgesindeki gelişmeler ve projeler hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirecek. Dün başlayan toplantıda Myanmardaki ulusal ve bölgesel yönetimlerden, üniversitelerden, araştırma kuruluşlarından ve uluslararası uzmanlardan oluşan çok sayıda paydaş da hazır bulunuyor.

Sırada Kolombiya da var

Myanmar Hükümeti, 2013 yılı ekonomik ve sosyal reform paketi çerçevesinde geniş kapsamlı ekonomik ve sosyal reform paketi başlatmıştı. Reform planlamasında demokratik geçiş sürecinin ve ekonomik gelişmenin bölgesel gelişmedeki önemi vurgulanmış ve yerel kamu hizmetlerinin desteklenmesine verilen önemden bahsediliyor. Türkiyenin en büyük entegre projesi olarak gösterilen GAPın kapısını Suudi Arabistan, kendi koyun ve keçisini yetiştirmek üzere iki yıl önce çalmıştı. Yine petrol zengini ülkelerden biri olan Kolombiya, GAPın bir benzerini kendi ülkesinde yapmak için girişimde bulundu. İtalyan firmalar ile Körfez ülkeleri de gıda sorununu çözmek için GAPta üretimin yollarını arıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024