Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3672 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 06:12

Murat Dinç,: Türkiyeye 100 metre değil maraton koşmaya geldik

Büyüt
Küçült
Murat Dinç,: Türkiyeye 100 metre değil maraton koşmaya
Ekonomi Haberleri › Murat Dinç,: Türkiyeye 100 metre değil maraton koşmaya geldik haberi

Burgan Bank Türkiye Genel Müdürü Murat Dinç, 5 yıl içinde 100 şubeli banka olmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiyede uzun dönem faaliyet göstermek istediklerini kaydeden Dinç Türkiyeye maraton koşmaya geldik dedi.

Birol Keleş

Türkiye pazarına iki yıl önce giren Kuveyt merkezli Burgan Bank, Türkiyedeki faaliyetlerini artırmayı hedefliyor. Burgan Bank Türkiye Genel Müdürü Murat Dinç, şu an 59 şubeye ulaştıklarını ve 5 yıl içinde 100 şubeli bir banka olmayı hedeflediklerini belirterek “100 metre değil, Türkiyeye maraton koşmaya geldik” diye konuştu. 2012 yılı sonunda Kuveyt merkezli Burgan Bank, EuroBank Tekfeni satın alarak Türkiyeye bankacılık sektörüne giriş yapmıştı. Türk gazeteciler ile  bankanın Kuveytteki merkezinde basın toplantısı düzenleyen Murat Dinç, Kuveytten gelecek sermaye ile sektörün önünde büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Müşterilerin üç büyük bankasından biri olmak istediklerinin altını çizen Murat Dinç “Pazar payı peşinde değiliz. Uzun vadeli müşteri ilişkisi kurmak istiyoruz. Burgan Bank Türkiyeye 100 metre değil, maraton koşmaya geldi. Sürekli ve karlı bir büyüme hedefliyoruz. Kurumsal ve ticari proje finansmanında adımızdan söz ettiriyoruz. Küçük bir banka olmamıza rağmen büyük işler yapıyoruz” dedi. Kuveytin, büyüme olduktan sonra sermaye koymaya hazır olduğunu dile getiren Dinç, “Asıl büyümek istediğimiz alan kurumsal ve ticari olsa da KOBİlerde de yüzde 75-80 civarında bir büyümek yakaladık. Türkiyede bankaların sermaye karlılığı azalıyor. Kar etmezseniz büyüyemezsiniz. Dolayısıyla ortak sermaye koymazsa büyümenin tek yolu karlılık. Biz bu büyüme ivmemizi korudukça Kuveyt sermaye koymaya hazır” diye konuştu.

Yatırımcıyı cesaretlendiriyor

Burgan Bank CEOsu Eduardo Eguren de bölgede büyümek istediklerini belirterek “Türkiye MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde her ülkeden daha fazla iş hacmine sahip. Dolayısıyla bu bölgede büyümek istiyorsak Türkiyeyi pas geçemeyiz”diye konuştu. Türkiyenin bölgenin en profesyonel regülatörlerinden birine sahip olduğunu da kaydeden Eguren “Türkiye yatırımcıyı cesaretlendiren bir yapıya sahip. Türkiye pazarına girerken Kuveyt otoriteleri bizi Türkiyeden daha fazla zorladı. Türkiyede bir otoriteye gittiğinizde sizi dinliyorlar” ifadelerini kullandı.

KİPCO GIDA ALANINDA FIRSAT BEKLİYOR

Ortadoğu ve Kuzey Afrikanın en büyük holdingleri arasında yer alan KIPCO Holding, Türkiyeye iki yıl önce Burgan Bank ile giriş yaptıktan sonra şimdi de gıda alanında fırsatları izlemeye başladı. Kuveyt Emiri El Sabah ve ailesinin yüzde 44.63 ile çoğunluk hissesine sahip olduğu KIPCOnun petrokimya iştiraki Qurain şirketinin Başkan Yardımcısı ve CEOsu Sadun Ali, Türkiyede gıda ve süt ürünleri ambalajında uygun fırsat gördüklerinde değerlendirebileceklerini söyledi. Burgan Bank Kuveyt ve Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi de olan Sadun Ali, büyüme fırsatı olan sektörlere yatırım yaptıklarını belirterek “Gireceksek heyecan verici fırsatlar vermesi lazım. Türkiyenin büyük potansiyeli olduğunu düşünüyoruz diye konuştu.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024