Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2227 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 11:00

Moodysden Türk firmalarına borç uyarısı

Büyüt
Küçült
Moodysden Türk firmalarına borç

Doların değer artışının dış finansman ihtiyacı yüksek olan ülkelere etkisini değerlendiren ve bugün yayımlanan raporda, Malezya, Türkiye ve Şili gibi yüksek tutarlı dış borç ödemeleri bulunan ülkelerde para birimlerinin göstediği belirgin değer kaybı şirketlerin dış borçlarını ödemelerini daha maliyetli hale getirmektedir. Ayrıca yabancı kreditörlerin yerel para cinsi dış borcu yeniden finanse etme isteği azalabilir denildi.

BASKI OLUŞTURUYOR

Raporda ayrıca Türkiye ve Güney Afrika gibi cari açığı yüksek olan ülkelerin açıklarını finanse etmekte biraz daha zorlukla karşı karşıya kalabilecekleri ifade edilerek bu ülkelerin dış baskılar karşısında kırılgan durumda oldukları da belirtildi.

Doların değer kazanması nedeniyle bazı ülkelerin para birimlerindeki değer kaybettiği ve döviz rezervlerinin azaldığına dikkat çekilen raporda, Bu baskılar sermaye çıkışlarına veya sermaye girişlerinin belirgin şekilde azalmasına yol açarsa dış finansman gereksinimi yüksek ülkeler üzerinde baskı oluşuyor denildi.

YÜZDE 10 DEĞER KAYBETTİ

TL yılbaşından bugüne dolar karşısında yaklaşık yüzde 10 değer kaybetti. Türkiyeyi Baa3 kredi notu ve negatif görünüm ile derecelendiren Moodys, değerlendirme takvimine göre Türkiyenin notuna dair ilk değerlendirmesini 10 Nisanda yayımlayabilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024