Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1904 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mart 2015 - 06:21

Melek Yatırımcılar Derneği Türkiyeyi temsil edecek

Büyüt
Küçült
Melek Yatırımcılar Derneği Türkiyeyi temsil
Ekonomi Haberleri › Melek Yatırımcılar Derneği Türkiyeyi temsil edecek haberi

Melek Yatırımcılar Derneği, Dünya Melek Yatırımcılar Birliği ve Üst Kurulunda Türkiyeyi temsil edecek. Böylece Türkiye, Üst Kurulda temsil edilen ilk ülke olacak.

Borsa İstanbulun geçen yıl Türkiye ve Balkanlardaki girişimcilik ekosisteminin gelişmesi, bu yolla girişimci ve bunlara yatırım yapan melek yatırımcı sayısının artırılması, ekosistemin büyütülmesi ve bu doğrultuda istihdam ve inovasyon sağlamaya yönelik olarak işbirliği protokolü imzalamış olduğu TBAA-Melek Yatırımcılar Derneği, Dünya Melek Yatırımcılık Birliği ve Üst Kurulunda (GBAN) Türkiyeyi temsil edecek. Böylelikle, TBAA dünyada melek yatırımcılık sektörünün ilk milli temsilcisi olarak kabul edildi.

Giresundan Singapura

2014 verilerine göre dünyada toplam 100 milyar dolar olarak gerçekleşen melek yatırımcılık sektörü, merkezi Washingtonda olmak üzere, dünyadaki önde gelen tüm melek yatırım ticaret örgütlerinin bir araya gelmesiyle GBAN-Dünya Melek Yatırımcılar Birliği ve Üst Kurulunun kuruluşu geçen hafta içinde Milanoda yapılan Dünya Girişimcilik Kongresinde ilan edildi. GBANın temel amacı, girişimcilerin global startup fikirlerinin yine global melek yatırımcılar ve sermayeyle daha kolay buluşmasını sağlamak. Artık, Giresundaki bir girişimcinin bu örgüt sayesinde Singapurdaki veya Silikon Vadisindeki finansman imkanlarına ulaşımı çok daha kolay olacak. Ayrıca, devletlerin melek yatırımcıları daha fazla desteklemeleri için politikalar üretilecek, lobi faaliyetlerine hız verilecek. TBAA-Melek Yatırımcılar Derneği Başkanı Baybars Altuntaş “Her ülkeden sadece bir kuruluşun temsilen yer alıyor olması ve TBAAnın oybirliğiyle Türkiyeyi temsilen yer alması ile beraber artık ülkemizdeki girişimciler global melek yatırım sermayesine çok daha rahat ulaşabilecekler” dedi.

Türkiyenin global sesi

Türkiyedeki 12 melek yatırım ağından 8inin üyesi olduğu TBAA-Melek Yatırımcılar Derneği, Türkiyenin melek yatırımcılık sektöründeki global sesi haline geldi. Sektörün yüzde 70ini tek başına temsil eden TBAA, Avrupadaki en güçlü melek yatırım ticaret örgütlerinden biri. TBAA, 2011 yılında Türkiyenin önde gelen melek yatırımcılarının katılımıyla kuruldu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024