Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2056 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Haziran 2015 - 06:09

Mehmet Şimşek: Seçimlere rağmen güçlü bütçeye devam

Büyüt
Küçült
Mehmet Şimşek: Seçimlere rağmen güçlü bütçeye
Ekonomi Haberleri › Mehmet Şimşek: Seçimlere rağmen güçlü bütçeye devam haberi

7 Haziran öncesi hükümetin seçim ekonomisi uygulanmayacak sözleri bütçe rakamlarıyla bir kez daha teyit edildi.

Mayıs ayında bütçe gerçekleşmeleri, geçen yılın aynı ayına ve ilk beş aylık dönemine göre daha güçlü olduğunu ortaya koydu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hedefe oranla düşük seyreden büyümeye rağmen, bütçe hedeflerini rahatlıkla tutturacak bir performansla yola devam ettiklerini bildirdi. Mayısta güçlü bütçe performansını sürdürmeye devam ettiklerini belirten Şimşek, bütçenin söz konusu ayda 1.6 milyar lira fazla, ocak-mayıs döneminde ise 2.4 milyar lira açık verdiğini ifade etti.

Hem mayıs ayı hem de ilk beş aylık bütçe gerçekleşmelerinin, geçen yıla göre daha güçlü olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti: “Zira 2014 yılı mayıs ayında bütçe fazlası 1.5 milyar lira, ocak-mayıs döneminde ise bütçe açığı 2.8 milyar lira idi. 2015 yılı ocak-mayıs döneminde bütçe açığı yıl sonu hedefi olan 21 milyar liranın sadece yüzde 11.5ine denk gelmektedir. Bu güçlü performans en büyük ticaret ortağımız olan ABde devam eden ekonomik sorunlar, bölgedeki jeopolitik gerginlikler, finansal piyasalardaki dalgalanma ile iç talepteki nispi yavaşlamaya rağmen elde edilmiştir. Hedefe oranla düşük seyreden büyümeye rağmen bütçe hedeflerini rahat bir şekilde tutturacak bir performansla yolumuza devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi mali disiplini devam ettirdik. Son 5 ayda da ülkemizin orta-uzun dönem istikrarını ve menfaatini önceliklendirdik, seçim ekonomisi asla uygulamadık. Bunların Türk siyasi tarihine örnek teşkil edeceğini umuyoruz.”

MARTTA İŞSİZLİK ORANI % 10.6

İşsizlik oranı zayıf ekonomik aktivite, kötü hasat dönemi ve Suriyeli göçmenlerin etkisiyle çift hanede kalmaya devam etti. Türkiyede işsizlik oranı, martta bir önceki aya göre 0.6 puan azalarak yüzde 10.6 oldu. İşsiz sayısı, 3 milyon 69 bin kişi olarak gerçekleşti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı mart ayına ilişkin “işgücü istatistikleri”ni açıkladı. Buna göre istihdam edilenlerin sayısı martta, geçen yılın aynı ayına göre 370 bin kişi artarak 25 milyon 953 bin, istihdam oranı ise 0.1 puanlık azalışla yüzde 45 oldu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024