Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2109 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Nisan 2015 - 06:06

Mehmet Şimşek: Seçimden sonra büyüme ve fon akışı hız kazanacak

Büyüt
Küçült
Mehmet Şimşek: Seçimden sonra büyüme ve fon akışı hız
Ekonomi Haberleri › Mehmet Şimşek: Seçimden sonra büyüme ve fon akışı hız kazanacak haberi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonominin temellerinin sağlam olduğunu belirterek, kalıcı tahribatın olmayacağını söyledi.

Ercan Baysal

Belirsizlikler aşıldıktan sonra fon akışının yönünün Türkiye olacağını ifade eden Şimşek, Türkiyenin büyüme pozisyonunun iyi olduğuna dikkat çekti. Şimşek, fon akışı ile birlikte dalgalanmanın devam etmeyeceğini söyledi. Bakan Şimşek yılın ikinci yarısından itibaren istihdam oranları ve büyümenin hızlanacağını vurguladı. Dolardaki yükselişin olumlu ve olumsuz yönlerinin olabileceğini aktaran Şimşek “İhracat açısından olumlu olabilir. Şirketlerin döviz pozisyonları için iyi olmayabilir. Ancak devletin döviz fazlası var. Reel sektörün kısa vadeli borcu sadece 14 milyar lira” dedi. Şimşek, ekonomiye destek için açıklanan tüm tedbirlerin maliyetinin 4.2 milyar lira olduğunu söyledi.

Faiz gideri yığıldı, açık arttı

2014 yılı Ocak-Mart döneminde 1.5 milyar lira olan bütçe açığı, 2015 yılının aynı döneminde 5.4 milyar lira olarak gerçekleşti. Maliye Bakanı Şimşek, geçen yılın ilk çeyreğinde 12.5 milyar lira faiz dışı fazla verilmiş iken 2015 yılı Ocak-Mart döneminde bu rakamın 12.7 milyar lira olduğunu belirterek, “Yılın ilk çeyreğine faiz gideri yığıldı. 4 milyar liralık fazladan faiz harcaması söz konusu. Yılın tamamında faiz ödemesi 54 milyar lira. Yüzde 33.3 oranında gerçekleşme var. Yılın ikinci yarısında daha az faiz gideri olacak. Bütçede disiplin devam ediyor” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024