Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2366 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Nisan 2015 - 05:46

Mehmet Şimşek: Dövizle borçlanmayı iyi ki yasaklamışız!

Büyüt
Küçült
Mehmet Şimşek: Dövizle borçlanmayı iyi ki
Ekonomi Haberleri › Mehmet Şimşek: Dövizle borçlanmayı iyi ki yasaklamışız! haberi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur konusunu mayınlı alana benzeterek, kısa vadeli öngörü yapmanın imkansız olduğunu söyledi.

Türkiyedeki şirketlerin borçluluk oranlarının iddia edildiği gibi yüksek olmadığını ancak makro ihtiyati bir felsefeyle riskleri yönetmek istediklerini belirten Şimşek “Şimdi bakın biz 2008-2009dan beri vatandaşın dövizle borçlanmasını yasakladık. Bugünden geriye doğru bir bakın, ne kadar doğru bir karar vermişiz. Niye? Allah korusun, bu kur hareketleri oldu. Hanehalkının bilançosu altüst olmuş olurdu ama şu anda öyle değil. Şimdi hanehalkının çok ciddi bir döviz fazlası var ve döviz borcu yok” diye konuştu.

Tasarrufta başarı kaydedildi

Maliye Bakanı Şimşek, Habertürkte gündemi ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Şimşek, Türkiyenin kamu tasarrufları alanında önemli bir başarı kaydettiğini vurguladı. Şimşek “Geçen sene bütün Türkiyede kamunun kullandığı taşıtların bakımı, onarımı, yakıtı, satın alması, kira giderleri bütçenin sadece binde 7si.  Yurt kiralarını hariç tutun, devletin bütün kiralara ödediği para 350 milyon lira, bütçenin binde 1i dahi değil ama vatandaşta ‘israf var algısı oluşturuluyor” diye konuştu.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024