Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3549 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2015 - 11:42

Mali yapısı bozulan esnafa sıfır faizli kredi imkanı geliyor

Büyüt
Küçült
Mali yapısı bozulan esnafa sıfır faizli kredi imkanı
Ekonomi Haberleri › Mali yapısı bozulan esnafa sıfır faizli kredi imkanı geliyor haberi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli kredibilitesi bozulan veya iflas eden esnafa sıfır faizli kredi müjdesi verdi.

TV Net televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Canikli, esnafa ve KOBİlere yönelik müjdeleri olup olmadığının sorulması üzerine, Başbakan Ahmet Davutoğlunun bir süre önce sübvanse edilen faiz miktarının 600 milyondan 750 milyona çıkarıldığını açıkladığını anımsattı. 

Küçük bir destekle ayağa kalkacak

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle uğraşanların iş yeri açmaları halinde faizsiz kredi verdiklerinin de altını çizen Canikli, şöyle devam etti: “Şimdi üzerinde çalıştığımız önemli bir düzenleme var. Kredibilitesi bozuk, kredi alma imkanı kalmamış yani mevcut kredileri ödeyemediği için bu şekilde mali yapısı bozulmuş, iflas etmiş esnafımıza yönelik olarak sıfır faizli ve küçük bir destekle ayağa kalkması mümkün olan esnafımıza yönelik olarak bir kredi mekanizması üzerinde çalışıyoruz. Önemli bir düzenleme. Sigorta mekanizmasını da içeriyor. Onu da modele katacak şekilde düzenleme yapacağız.”

TVde satılan ballarda sağlığa zararlı şeker tespit ettik

Televizyonlardaki bal reklamlarına da değinen Canikli, bu şekilde satışı yapılan ürünlerde şekerin dışında sağlığa zararlı tatlandırıcıların kullanıldığını da tespit ettiklerini bildirdi. Canikli “Bu tür yayınlardaki bal reklamlarının tamamı sahte çıkınca bundan sonra da benzeri durumların ortaya çıkma ihtimali kuvvetle muhtemel olduğu için biz yayınlanmadan durduruyoruz” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024