Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2448 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mart 2015 - 18:27

Land Rover Türkiyede yargılanacak!

Büyüt
Küçült
Land Rover Türkiyede
Ekonomi Haberleri › Land Rover Türkiyede yargılanacak! haberi Türk işadamı Engin Yakutun motor ve şanzıman arızası yüzünden kullanılamaz hale gelen yeni Range Rover araçlar için İngiliz üretici Land Rover Companye açtığı dava 17 Eylül 2015te görülecek. Davadan geri çağırma kararı çıkarsa Türkiyede bir ilk olacağı gibi, hukuki tanıma ve tenfiz yoluyla dünyadaki bütün araçlar toplanabilecek.
Ä°HA Türk avukat ve iÅŸ adamı Engin Yakut, sıfır kilometre satın aldığı yeni Range Rover Vogue aracı ÅŸanzıman hatasından kullanılamaz hale gelince Land Rover Company'e toplatma ve geri çağırma davası açmıştı. 9 araçta daha benzer sorunlar tespit edip, araç sahiplerinin de vekaletini alan Yakut ve avukat CandaÅŸ Gürolun ayıplı ve kusurlu araçların geri çaÄŸrılması için Ä°ngiliz üretici Land Rover Company'e karşı açtığı toplatma davası için tarih belli oldu. Ä°stanbul 1. Tüketici Mahkemesi, davayı 17 Eylül 2015 tarihinde görecek.   DÃœNYADAKÄ° BÃœTÃœN LAND ROVERLAR TOPLANABÄ°LÄ°R   Dava dünya medyasında da geniÅŸ yer bulurken, iÅŸ adamı konuyu Avrupa BirliÄŸi Parlamentosu ve AB Komisyonuna da taşıdı. Yakut, Türkiyede davayı kazanırsa "hukuki tanıma ve tenfiz " yoluyla dünyadaki bütün Land Rover'ları toplama hakkını da elde edecek.   Range Rover Vogue model araçların hemen hemen hepsinde motor ve ÅŸanzıman arızası olduÄŸunu iddia eden Engin Yakut, bu araçlardan 9 tanesindeki arızayı hukuken tespit ettiklerini belirterek, “Türkiyede çok sayıda yeni kasa Range Rover Vogue model araçlar satılıyor. Bu araçların hemen hemen hepsinde motor, ÅŸanzıman ve kartel arızaları var. Biz bu araçların 9 tanesini hukuken tespit ettik. Bir tanesini aldım, yolda seyir halindeyken motorun vidaları iyi sıkıştırılmadığı için hayati bir tehlike atlattık. Ä°ngiltere Land Rover Company ÅŸirketine karşı dünyada Türk tüketici tarihinde toplatma ve geri çağırma kararı vermesi için bir mahkeme açtık. 1. Ä°stanbul Tüketici Mahkemesi, Ä°ngiltereye 17 Eylül 2015 tarihine bir davetiye gönderdi. Biz avukatlarıyla beraber bu davaya katılmalarını bekliyoruz” dedi.   Yakut, davayı kazandıkları takdirde Türkiyedeki tüm Range Roverların toplatılabileceÄŸini belirterek, “Bu davaya kazanırsak Türkiyedeki tüm Range Roverların toplatılması gündeme gelecek. Hatta dünyadaki bütün Range Rover Vogue model yeni kasa araçların hepsini toplatabilme hakkını elde edeceÄŸiz" diye konuÅŸtu.   Range Roverların trafikte tehlike saçtığını iddia eden Yakut, “Motorunda ciddi bir arıza olan araçların trafikte geziyor olmaları büyük bir skandaldır. Her an trafikte zincirleme kaza olabilir. Bu amaçların Türkiyedeki ithalatının durdurulması ve Karayolları Uygunluk Belgesinin iptal edilmesi için hükümetimizi göreve davet ediyoruz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.   “17 EYLÃœLDE SANIK SANDALYESÄ°NE OTURACAK”   2015 tarihinde Land Rover Companyin Türk mahkemelerinde yargılanacağını kaydeden Yakut, “Ä°stanbul Tüketici Mahkemesi mahkememiz ara kararı verdi. Celp gönderdi. Davayı kabul etti. 17 Eylül 2015 tarihinde Ä°ngiliz üretici devi, dünya otomobil devi Türk mahkemelerinde sanık sandalyesinde yargılanacak. Bu davayı AB Komisyonu ve AB Parlamentosuna da taşıdık. Resmi müracaatlarımızı yaptık” dedi.



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024