Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3638 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2015 - 06:12

Kuzey Kıbrısın ilk AVMsi geliyor

Büyüt
Küçült
Kuzey Kıbrısın ilk AVMsi
Ekonomi Haberleri › Kuzey Kıbrısın ilk AVMsi geliyor haberi

Elektrokur şirketinin 15 milyon Euroluk yatırımı olan CITY-MALL Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin ilk alışveriş merkezi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Magosada inşa edilen ve yılın son çeyreğinde açılması planlanan AVMnin kiralamasını Türkiyeden KDM Yönetim ve Kiralama üstlendi. 20 bin metrakare alana sahip AVMde 60a yakın mağaza yer alacak. Yatırımcı firma Elektrokurun sahibi Derviş Tarımer, 4 yıl önce Index markası ile perakende sektörüne başladıklarını belirterek “Rum tarafından engeller çıkmasına rağmen Index markasıyla 4 mağaza açtık, daha sonra AVM yapmaya karar verdik” dedi. Elektrokur Genel Koordinatörü ve aynı zamanda proje mimarı Çağıl Tarımer Barut ise “KKTCde AVM ve eğlence merkezi yok. Bu yüzden insanlar Güney Kıbrısa gidiyor. Biz ticaret yapıyoruz ama bir yandan da halkımızın parası içerde kalsın istiyoruz. Ambargoların kırılması için çalışıyoruz” diye konuştu.

50 milyon ziyaretçi

KDM Yönetim ve Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci de hem Türk hem de uluslararası markalarla kiralama görüşmelerinin başladığını açıkladı. İnşaatın yüzde 80 oranında tamamlandığını kaydeden İzci “KKTCde 300 bin insan yaşıyor, öğrenci ve asker nüfusu var, kişi başına düşen gelir 16 bin dolar, bu yüzden markalarda oldukça ilgili. Yüzde 100 doluluk oranı ile açılış yaparak yılda 5 milyon ziyaretçi ağırlayarak 100 milyon lira ciro hedefliyoruz” şeklinde konuştu.   





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024