Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4196 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Şubat 2015 - 11:42

Komşu, Çipras gelmeden parasını Akbanka yatırdı

Büyüt
Küçült
Komşu, Çipras gelmeden parasını Akbanka
Ekonomi Haberleri › Komşu, Çipras gelmeden parasını Akbanka yatırdı haberi

Akbank Genel Müdür Yardımcısı Galatalı, Yunanistanda 25 Ocakta yapılan seçimlere kadar Yunanlıların paralarını Akbank Private Bankingde değerlendirdiğini söyledi. Galatalı Seçime doğru girişler hızlandı ve seçim sonrası vadeyi uzattılar dedi.

Yelda Şumnulu

2001 yılında Türkiyede ilk defa özel bankacılık şube ağı kuran Akbank, bugün 5 bin 500 müşterisine özel bankacılık hizmeti sunuyor. Akbanka 2012-2013 yıllarında 600 milyon dolar, geçen yıl 400 milyon dolar yurt dışı kaynaklı giriş oldu. Dış kaynak girişinde en dikkat çeken ise Alexis Çiprasın Başbakan seçildiği Yunanistandaki 25 Ocak seçimleri öncesi oldu. Akbank Private Bankingden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, geçen yıl gelen 400 milyon doların içinde Yunanistandan gelen miktarın da bulunduğunu söyledi. Dünyanın önde gelen finans yayın grubu Euromoneynin ‘En İyi Özel Bankacılık Ödülünü üst üste altıncı, toplamda sekizinci kez Akbank aldı. Ödül töreni öncesi bir toplantı düzenleyen Galatalı “Yunan müşterilerde 25 Ocakta yapılan seçime bir hafta kala özellikle artış oldu. İlk önce paralarını 1 haftalık çeviriyorduk. Şimdi 3-4 aya uzadı” dedi.

Portföyümüz 23 milyar lira

Dünya ekonomisinin en önemli merkezlerinden biri olan Uzakdoğu ile 2013 yılı başında başlayan iş ilişkilerindeki gelişmeye dikkat çeken Galatalı “Yurt dışı brokerlarımız üzerinden çok sayıda yabancı yatırım fonu ve varlık yönetim şirketi müşterimizin işlemlerini gerçekleştiriyoruz. 2012-2013 arasında 600 milyon dolar para girişi oldu. Geçen yıl getirdiğimiz 400 milyon dolar ağırlıklı olarak Körfez ülkeleri. Çin ve Taylanddan geldi. 2013te, geçen yıl için 1 milyar dolar hedef koymuştuk. Bunu gerçekleştiremedik. Geçen yılın ilk yarısı seçimler ve Iraktaki olaylar nedeniyle zorlu geçti. Çinde faizlerin artması da etkili oldu. Yurt dışından giriş ağustos ayından sonra olmaya başladı. Bu yıl biraz daha ihtiyatlı davranarak 500 milyon dolar hedef koyduk” dedi. Private Banking bölümünün yönettiği varlık büyüklüğünün geçen yıl 23 milyar lira olduğunu belirten Galatalı, 3 bini 1 milyon liranın üzerinde olan 15 bin hesap bulunduğunu belirtti. Müşterilerinin aylık ortalama 1 milyar liralık döviz işlemi yaptıklarını kaydeden Galatalı, her yıl ortalama 500 yeni müşteri kazandıklarını söyledi.

TÜRKLER RİSKTEN KAÇIYOR

Türkiyede toplam finansal varlıkların Kasım 2014 itibariyle 1 trilyon 200 milyar TL düzeyinde bulunduğunu belirten Saltık Galatalı “Bunun yüzde 77si mevduattan oluşuyor. Ciddi mevduat ağırlıklı bir piyasada çalışıyoruz. Türkiyede bireylerin riskten kaçınan bir yapısı var. Bugün bir döviz mevduatının ortalama getirisi yüzde 2ler civarında. Stopajı düştüğünüz zaman getirisi yüzde 1.6. Eğer Türk Lirasında yüzde 8-9 getiriler varken bile üçte biri dövizde duruyorsa bu genel olarak riskten kaçınma eğilimi olarak değerlendirilebilir. Sektörde mevduatın ağırlığı yüzde 77 iken bizde yüzde 65ler civarında. Çünkü biz yatırımcılarımıza görevimiz gereği yatırım alternatifleriyle gidiyoruz” dedi.

DÖVİZ FİYATINI YURT DIŞI BELİRLİYOR

Dövizin fiyatını yurt dışı gelişmelerin belirlediğini belirten Saltık Galatalı, şunları söyledi: “Biz içeriyle ilgili konuşuyoruz ama dövizin fiyatını asıl belirleyen yurt dışındaki talep. O gün politik bir rahatsızlık olup bize kur yükselmiş gibi geliyor ama bütün gelişmekte olan ülkelerin kurlarına baktığınızda hepsinde kayıp oluyor. İçerideki aksiyonların etkisi üçte bir, dörtte bir oranında. Merkez Bankası enflasyona göre ölçülü faiz indirimleri yapabilir. Enflasyonun 50 baz puan gerilediği yerde politika faizinde 50 baz puan indirim sıfır reel faiz uygulama politikasına gidebilir. ABD faiziyle ilgili olarak ise piyasa 2015 sonu için 0.50, 2016 sonunda yüzde 1.25 faiz artışını fiyatlıyor. Böyle olursa 2015 bizim için iyi bir yıl olur. 0.50 bizi çok zorlamaz.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024