Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3058 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Mayıs 2015 - 06:15

Kocaeli Şehir Hastanesinin temeli atıldı

Büyüt
Küçült
Kocaeli Şehir Hastanesinin temeli
Ekonomi Haberleri › Kocaeli Şehir Hastanesinin temeli atıldı haberi

İzmitte eski askeri cephanelik alanına yapılacak 1.180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesinin temeli atıldı. 350 milyon Euroya mal olacak hastane, Sağlık Bakanının isteği üzerine açılış tarihi öne çekilerek, 29 Ekim 2017de hizmete girecek.

İzmitte bin dönümlük eski askeri cephanelik alanına yaptırılacak Kocaeli Şehir Hastanesinin temeli dün Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işıkın da katıldığı törenle atıldı. Yap-İşlet-Devret modeli ile yaptırılacak olan ve 2017de hizmete girmesi planlanan hastaneyi 25 yıl süreyle Gama Holding ve Türkerler Holding işletecek. Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde gerçekleştirmeyi planladığı, ‘Şehir Hastanesi olarak da adlandırılan 18 Entegre Sağlık Kampüsünden biri olan Kocaeli Şehir Hastanesi, yaklaşık 350 milyon Euroya mal olacak.

Toplam 1.180 yataklı kampus, yaklaşık bin dönümlük arazi üzerinde 335 bin 648 metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, inşaatının 2018 Mayıs ayında bitirilmesi planlanan hastanenin 2017 yılının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında açılması için söz aldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık da “Türkiye, eğer asgari ücretini yukarılara çıkarmak, Türkiye refahını yükseltmek istiyorsa ilaç ve tıbbi cihaz sektörüne daha fazla yatırım yapmak durumunda” dedi. Işık, şunları söyledi: “İstiyoruz ki bu hastaneleri kurarken buradaki cihazları yerli imkanlarla üretelim. İstiyoruz ki vatandaşlarımız Türk malı ürünlerle tedavi olsun, ameliyatları mümkün olduğunca yerli üretimle yapalım, ilaçlarımızı mümkün olduğunca yerli üretimle karşılayalım.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024