Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2355 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Mart 2015 - 20:47

Koca Yusufun Türkiyeye gelişi gecikecek

Büyüt
Küçült
Koca Yusufun Türkiyeye gelişi
Ekonomi Haberleri › Koca Yusufun Türkiyeye gelişi gecikecek haberi Türkiyeye büyük ceza ödeyecekler...

Geçen yıl 2 tanesi gelen toplamda Türkiye'nin 2018 yılı sonuna kadar alacağı 10 Airbus A400M uçaklarından iki tanesi daha gecikecek.

Türkiye'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin havadan nakliye ihtiyacını karşılamak üzere Airbus Defence&Space firmasından tedarik ettiği ve sözleşme gereği bu yıl alınması gereken iki adet A400M uçağının teslimatlarında projede uçağın geliştirilmesi sırasında karşılaşılan motor ve entegrasyon sorunları nedeniyle gecikmeler yaşanması bekleniyor. A400M uçağı geçen sene (Mayıs 2014) dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı bir törende Türkiye'ye teslim edilmişti.

2 TANESİ BU YIL GELECEK

Bu kapsamda Türkiye'nin 2018 yılı sonuna kadar alacağı 10 A400M'den ilki geçen yıl Nisan'da, ikincisi de Aralık ayında teslim edilmişti ve bu uçakların tesliminde de gecikmeler yaşanmıştı. Sözleşmede öngörülen takvim gereğince Türkiye'ye bu yıl 2 adet A400M uçağının daha teslim edilmesi gerekiyor. Ancak Reuters'ın savunma sanayi yetkililerinden edindiği bilgiye göre, mevcut durumda üçüncü uçağın tesliminde iki aylık bir gecikme yaşanırken, dördüncü uçağın da sözleşmede öngörülen Nisan ayı yerine "yıl sonuna kadar" teslimatı bekleniyor.

AİRBUS CEZA ÖDEYECEK

Sözleşmeler uyarınca uçakların tesliminin ardından gecikme cezaları söz konusu olacak ve Airbus firmasından gecikme cezaları tahsil edilecek.

Konuyla ilgili Reuters'e bilgi veren yetkili, "Gecikilen gün sayısı ile bağlantılı olarak ceza oranı değişiklik gösterecek, dolayısıyla mevcut durumda teslimatlar devam ettiğinden toplam ceza tutarının ne olacağı netlik kazanmadı. Ancak ceza yerine firmadan mal ve hizmet de alınabilir, bu nedenle bu aşamada bir ceza tutarı belirlenmesi uygun görülmüyor" dedi.

Konuyla ilgili olarak Airbus'ın savunma sektöründeki faaliyetlerinden sorumlu biriminin sözcüsü ise "Şu anda A400M'lerin üretimi konusunu tüm müşterilerimizle görüşüyoruz ve o görüşmeler tamamlandığında bu konuda detaylı açıklama yapacağız" dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024