Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1882 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2015 - 06:44

Kırsal kalkınma için 1.2 milyar liralık destek

Büyüt
Küçült
Kırsal kalkınma için 1.2 milyar  liralık
Ekonomi Haberleri › Kırsal kalkınma için 1.2 milyar liralık destek haberi

Tarım ve kırsal kalkınma destekleri artarken, hükümet kesenin ağzını açtı.

Ercan Baysal

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yıl sonuna kadar toplamda 1,2 milyar liralık hibe ödemesi yapacak. Kurum, 42 ilde süt ve et besiciliğine, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi başta olmak üzere bir çok kalemdeki yatırımlara destek verecek. TKDK, kırsal alanlara yeni destek alanları ve daha yüksek hibe oranları ile yatırıma devam etmek için çalışmalarını artıracak. Bu kapsamda 2015 yılında 10 bin kişiye ilave istihdam sağlanması hedefleniyor. TKDK, IPARD desteklerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya sağlanan ulusal destekleri de kapsayan yeni bir modelin geliştirilmesi üzerinde çalışma yürütüyor. Destek kapsamı dışında olan 39 ili de kapsayacak şekilde yeni bir kırsal kalkınma programının hazırlanması ve uygulanması için çalışmaların hızlandığı  belirtiliyor.

En az yüzde 50si hibe

TKDK, farklı sektörlerden yatırımcılara yüzde 50 ile yüzde 65 oranında hibe veriyor. 42 ilde, süt ve et besiciliğine (kırmızı ve kanatlı eti), işleme ve pazarlama sektöründe et, süt, meyve-sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına, küçük çiftçilere ise kırsal ekonomik faaliyetler kapsamında arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler ve el sanatları ile kırsal turizm ve kültür balıkçılığına yönelik yatırımlara destek veriliyor. TKDK, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yürütülen katılım müzakerelerinin, ‘Tarım ve Kırsal Kalkınma başlıklı 11. faslı kapsamında, kırsal kalkınma için katılım öncesi süreçte tahsis edilen Kırsal Kalkınma - IPARD Programı fonlarını kullandırıyor. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024