Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2617 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Nisan 2015 - 06:02

Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın katkısının büyük

Büyüt
Küçült
Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın katkısının
Ekonomi Haberleri › Kenan Yavuz: Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğanın katkısının büyük haberi Petkimi aldıktan sonra dev yatırımları başlatan Socar Türkiyenin Başkanı Yavuz, rafinerinin dört kez direkten döndüğünü söyledi. Yavuz Dördü de Cumhurbaşkanı Erdoğanın desteğiyle çözüldü dedi.
Yaşar Kızılbağ

Türkiyenin petrokimya sektöründe tek hammadde üreticisi Petkim, 50nci yılını İzmirde düzenlediği törenlerle kutladı. ‘İki devlet tek millet sloganıyla gerçekleşen kutlamalar öncesi Socar Türkiye Başkanı Kenan Yavuz ve Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, hem Petkimin hem de Socar Grubunun hedefleri ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdiler. Kenan Yavuz, Socarın TANAPla birlikte Türkiyede halen devam eden 20 milyar dolarlık yatırımı bulunduğunu belirterek, “Oysa 1923ten 2002ye kadar Türkiyeye sadece 15 milyar dolar sermaye girişi oldu” dedi. Socarın yatırımlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın katkısının büyük olduğunu anlatan Yavuz “Bürokrasi nedeniyle rafineri dört kere direkten döndü. Dördü de Erdoğanın desteğiyle çözüldü” dedi.

TANAPın temeli yemekte atıldı

Socarın Türkiyeye yatırım yapmasında iki liderin siyasi iradesinin ve kararlılığının kendileri için çok önemli olduğunu anlatan Yavuz “Her iki lider de bizi arayıp devam eden yatırımlar konusunda sık sık bilgi alıyorlar” diye konuştu. Azerilerin Petkimi almasının rafineriyi, rafinerinin de TANAPı doğurduğunu söyleyen Kenan Yavuz “İki lider rafinerinin temelini attıktan sonra İzmirde yemek yerken TANAPın da temelini attılar. Batılılar inanmadı. Siz önceden beri görüşüyordunuz dediler” ifadesini kullandı. Türkiyenin 1.4 trilyon metreküp rezervi bulunan Şahdeniz gaz yataklarına yüzde 19, TANAPa ise yüzde 30 ortak olduğunu anlatan Kenan Yavuz bu sürecin de Erdoğanın talimatlarıyla gerçekleştiğini anlattı.

Türkiyenin en babayiğit şirketiyiz

Yavuz, yaptıkları yatırımlar kapsamında bugüne kadar 3.500 adet izin aldıklarını da anlattı. Yavuz 5.6 milyar dolar yatırım yapacakları Star Rafinerisine bugüne kadar 1.2 milyar dolar harcadıklarını da söyledi. Kenan Yavuz “Bugüne kadar Türkiyede rafinerileri ve petrokimya üretim tesislerini devlet yaptı. Hiçbir özel sektör kuruluşu rafineri ve petrokimya üretim tesisi yapmaya cesaret edemedi, biz ettik. Onun için biz Türkiyenin en babayiğit şirketiyiz. Varsa meydan okuyan çıksın ortaya. Bir ülkenin sanayileşmesinin en temel noktası ara malı üretimidir. Üretmezseniz size sadece işçilik kalır. Türkiyenin 100lerce babayiğide ihtiyacı var” dedi. “Petkimin keşke yerli bir rakibi olsaydı. Böyle bir tesisi biri kurmak istese yardımcı olmayan namerttir” diye konuştu. Yavuz 400 milyon dolar yatırımla kurdukları limanın da Pireye rakip olacağını da anlattı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024