Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2108 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Mart 2015 - 06:14

Kazada 112 Acil Servisi Turkcell arayacak

Büyüt
Küçült
Kazada 112 Acil Servisi Turkcell
Ekonomi Haberleri › Kazada 112 Acil Servisi Turkcell arayacak haberi Kazalarda kayıpları önlemek amacıyla hayata geçirilen HeERO projesinin altyapısını Turkcell sağlayacak. Proje kapsamında kaza konumu ve hasar bilgileri acil servise anında bildirilecek.

Turkcell, İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarındaki can ve mal kayıplarını azaltmak amacıyla hayata geçirilen ‘HeERO projesinin iletişim alt yapısını hazır hale getirdi. Turkcell makineler arası iletişim teknolojisi sayesinde kazanın ardından araç, kaza konumu ve hasar hakkındaki bilgileri anında 112 Acil Servis merkezine gönderebilecek. Bu sayede kazalara anında ve hızlı şekilde müdahale edilerek olası can ve mal kayıplarının önüne geçilebilecek.

Hasar anında bildirilecek

İçişlerini Bakanlığının 14 Avrupa ülkesiyle yürüttüğü ‘HeERO Projesinde yer alan tek mobil operatör olan Turkcell, projenin tüm mobil iletişim alt yapısını sisteme entegre hale getirdi. Proje kapsamında Turkcell M2M alt yapısı kullanılarak araç içindeki özel cihaza yerleştirilecek M2M SİM kartlar, kaza sonrası araçla 112 acil merkezinin haberleşmesi sağlanacak. Uygulamayla, GPS sistemi sayesinde 112 acil merkezi aracın konumunu belirlerken, araçtaki sensörler de hasarın büyüklüğünü merkeze iletecek. E-call çağrısını alarak durum tespiti yapacak 112 merkezi; polis, jandarma, ambulans ve itfaiye birimlerine bilgi vererek olay yerine yönlendirebilecek. Sistem sayesinde araçta bulunanlar da 112 görevlileriyle konuşabilecek.

Olay yerine müdahale süresi % 40 hızlanıyor

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş konuyla ilgili şunları söyledi: “Turkcellin altyapı desteği ile gerçekleştirdiğimiz proje sayesinde trafik kazaları sonrasında ortaya çıkacak kayıpların en aza indirileceğini umut ediyoruz.” Araştırmalara göre projenin hayata geçmesiyle şehir dışındaki kazalarda müdahale süresinin yüzde 50 ve şehir içindeki kazalarda yüzde 40 daha kısaldığı görülüyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024