Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1776 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 06:35

Katılım bankacılığında bir ilk: Fonlu Çek sistemi

Büyüt
Küçült
Katılım bankacılığında bir ilk: Fonlu Çek
Ekonomi Haberleri › Katılım bankacılığında bir ilk: Fonlu Çek sistemi haberi

Türkiye Finans, ticari bankacılık müşterilerinin çek ödeme vadesinde yaşadıkları nakit sıkışıklığına karşı Fonlu Çek uygulamasını başlattı.

Katılım Bankacılığı sektöründe bir ilk olan bu uygulama ile müşterilere ödeme kolaylığı sunulurken, kısmi fonlama özelliği ile firmaların finansman giderlerinin azalması sağlanacak. Faizsiz bankacılığın temel prensiplerinden murabaha altyapısıyla çalışan ‘Fonlu Çek, müşterinin mal alımı karşılığında satıcı firmalara kestiği çek bedelini takas günü talep etmesi halinde ödenmesini, anlaşmış olduğu vade kapsamında taksitlendirilmesini sağlıyor. ‘Fonlu Çek uygulamasının önemli özellikleri şunları: Tüzel müşterilere sunulacak. Çek Karnesi tipleri Tacir ve Tacir Hamiline olacak. Çek bedeli müşteri tarafından belirlenecek. Rezerv ve serbest limit olarak iki farklı şekilde açılabilir. Kısmi fonlama özelliğine sahip. Fonlama belirli teminat şartları sağlanması halinde gerçekleşecek. Müşteri fonlanmasını istemediği çek için ödeme gününden bir gün öncesine kadar bilgi vererek süreci durdurabilecek.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024