Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2929 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   01 Nisan 2015 - 19:58

Jeneratöre hücum

Büyüt
Küçült
Jeneratöre
Ekonomi Haberleri › Jeneratöre hücum haberi Türkiye genelinde dün yaşanan büyük elektrik kesintisi jeneratör firmalarını hareketlendirdi.

Kimi iÅŸletme ve ev sahibi ‘arıza tekrarlar mı endiÅŸesiyle Jeneratör firmalarının kapısını çalarken, kimileri de uzun zamandır varlığını bile unuttuÄŸu jeneratörde ortaya çıkan arıza ve yakıt sorunu için teknisyenlere koÅŸtu. Gün boyu jeneratör sesi de, jeneratör firmalarının telefonu da susmadı.

300 dolardan başlıyor

IDEA Jeneratör yetkilisi Tuna ErdoÄŸan, Ä°stanbuldaki arızalar nedeniyle telefonlarının susmadığını belirterek, kesinti sırasında hem satın alma, hem de bakıma yönelik isteklerin tavan yaptığına dikkat çekti. Güncel jeneratör fiyatlarıyla ilgili bilgi veren ErdoÄŸan, “Endüstriyel kullanım için fiyatlar 4 bin dolardan baÅŸlayarak, 30 bin dolara kadar çıkıyor. Evler için genelde portatif olanlar kullanılıyor. Bunlar da 300 dolar ile 2 bin 600 dolar arasında deÄŸiÅŸiyor. Yakıt depoları 8 - 10 saat dayanıyor” diye konuÅŸtu.

Küçük işletmeyi fena vurdu

Arızanın büyük ölçekli oluÅŸunun ‘endiÅŸeli müşteriyi harekete geçirdiÄŸini vurgulayan Ankara merkezli Karatal Mühendislik yetkilisi Okan Öğen, “Büyük firmalar kendi sistemini özenli kuruyor ama ÅŸu anda özellikle küçük iÅŸletmecinin iÅŸi yavaÅŸlamış durumda. Böyle bir olayın yeniden yaÅŸanabilme ihtimali bile bir süre daha satış ve bakım hizmetlerini artırır. Bu belirsizlik ilgiyi ve satışları yükseltiyor” diye konuÅŸtu. Mitsubishi Alimar Makine yetkilileri ise daha çok uzun süredir kullanılmadığı için yakıtı olmayan jeneratörler için aradıklarını dile getirdi.

Milliyet





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024