Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1891 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 06:24

İstanbul Yeni Havalimanı inşasını geciktirecek hiçbir hukuki durum ve karar yok

Büyüt
Küçült
İstanbul Yeni Havalimanı inşasını geciktirecek hiçbir hukuki durum ve karar
Ekonomi Haberleri › İstanbul Yeni Havalimanı inşasını geciktirecek hiçbir hukuki durum ve karar yok haberi

İnşaat çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiği İstanbul Yeni Havalimanının inşa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir hukuki durum ve kararın olmadığı bildirildi.

Devlet Hava Meydanları Ä°ÅŸletmesi (DHMÄ°) Genel Müdürlüğünden, Ä°stanbul Yeni Havalimanı Projesi Acele KamulaÅŸtırma Kararının iptali davaları ile ilgili basında yer alan haberler üzerine yazılı bir açıklama yapıldı. Mahkeme kararlarının bazı medya organlarınca çarpıtılarak kamuoyunun yanıltıldığı belirtilen açıklamada, “TOKÄ° aleyhine açılan ve kuruluÅŸumuzun müdahil olduÄŸu bazı davalar ile ilgili herhangi bir dosya bilgisi verilmeden yayınlanan haberler tamamen gerçek dışıdır. Bugün itibariyle TOKÄ°ye ulaÅŸan tüm mahkeme kararlarında yürütmenin durdurulması taleplerinin reddine karar verilmiÅŸ olduÄŸu bilinmelidir” ifadeleri kullanıldı. Ä°nÅŸaat çalışmalarının hızlı bir ÅŸekilde devam ettiÄŸi Ä°stanbul Yeni Havalimanının inÅŸa sürecini sıkıntıya sokacak ya da geciktirecek hiçbir hukuki durum ve kararın olmadığı belirtilen açıklamada, ÅŸu ifadeler yer aldı: “Acele kamulaÅŸtırma kararı ve kamulaÅŸtırma kararlarına karşı Ä°dare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesinde iptal ve yürütmenin durdurulması taleplerinde bulunulmuÅŸ, Ä°dare Mahkemeleri ve Danıştay 6. Dairesince bu mahiyetteki tüm davacı taleplerin reddine karar verilmiÅŸtir.

Durdurmaya red

TOKÄ° tarafından kamulaÅŸtırma davası açılmayan Eyüp Ä°lçesi AÄŸaçlı köyündeki taşınmazlarla ilgili yürütmenin durdurulması taleplerinde Danıştay 6. Dairesince farklı gerekçeyle yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmiÅŸ ve kararın gerekçesinde acele kamulaÅŸtırma kararının uygulanmaması nedeniyle yürütmenin durdurulması kararının usulden verilmesi uygun bulunmamıştır. Bu karara yapılan itirazlar sonucu Danıştay Ä°dari Dava Daireleri Genel Kurulu tarafından esasa girilmek suretiyle yürütmenin durdurulması kararının koÅŸullarının oluÅŸup oluÅŸmadığına bakılarak yeniden karar verilmesi istenilmiÅŸtir. Bu nedenle 22 Ekim 2014 tarihinde verilen kararlarda yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp, Danıştay 6. Dairesinin usulden karar vermeyip esasa girmek suretiyle karar vermesi gerektiÄŸi gerekçesiyle verilen bir kurul kararı söz konusudur.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024