Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1880 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 05:54

İşsiz gence eğitim veren işverenin primi devletten

Büyüt
Küçült
İşsiz gence eğitim veren işverenin primi
Ekonomi Haberleri › İşsiz gence eğitim veren işverenin primi devletten haberi

TİSK ve İŞKUR anlaşma yaptı. Verilecek eğitim sonrası işsiz gençler işbaşı yaparsa primini devlet karşılayacak.

İşsizliğe çözüm için yeni bir adım daha atıldı. Uluslararası alanda iş dünyası ve işçi örgütlerinin işbirliğiyle geliştirilen, işsiz gençlere umut olan Küresel İşbaşında Eğitim Ağının (GAN) Türkiye ayağı olan ‘GAN TÜRKİYE uygulaması kapsamında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) yeni bir protokole imza attı. İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı ile GAN TÜRKİYE adına TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlunun imza attığı ‘İşbaşı Eğitim Programı Protokolü kapsamında hem işsiz gençler ve öğrenciler çalışarak tecrübe kazanacak hem de işverenler istihdam etmeyi planladıkları gençleri iş başında tanıma fırsatı yakalayacak. Bu gençler eğitim sonrası işe alınırsa primini de devlet karşılayacak.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, Feriye Lokantasındaki protokol imza töreninde yaptığı konuşmada ‘İşbaşı Eğitim Programının, eğitim sonrasında yaklaşık yüzde 50 istihdamda kalma başarısı sağladıkları bir proje olduğunu söyledi. Projeyi çok önemsediklerini anlatan Yazıcı, projeyi Türkiye kadar kapsamlı uygulayan ikinci bir ülke olmadığını belirtti. Geçen yıl 671 bin özel sektör istihdamı gerçekleştirdiklerini dile getiren Yazıcı, “Bu yılın ilk 4 ayında ulaştığımız rakam ise 313 bin oldu. Bu çıtayı koruyabilirsek, yıl sonunda bir milyon hedefine ulaşmayı düşünüyoruz. Bunu her alanda gerçekleştiriyoruz. 2011le kıyaslarsak işe yerleştirme rakamlarını 3 katına çıkardık” diye konuştu.

Giderler İŞKURdan

TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu da yaptığı konuşmada projeyle genç işsizliğe çare olmaya çalışacaklarını belirterek “İŞKUR, katılımcıların zorunlu giderlerinin yanı sıra, iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini ödeyecek” dedi.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

6 Hazirana kadar ek teşvik

- İşbaşı Eğitim Programı, 23 Nisan 2015te Resmi Gazetede yayımlanarak, yürürlüğe giren mesleki yeterlilik teşvik düzenlemesine paralel biçimde uygulanacak. Buna göre, program kapsamında eğitim verdiği işsizlerden en az yüzde 20sini işe alan işverenlerin sigorta primleri imalat sektöründe 42 ay boyunca, diğer sektörlerde 30 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonundan ödenecek. 30 Hazirana kadar başvuran şirketlere ekstra 6 ay prim teşviki sağlanacak.

- İşbaşında eğitim görerek, istihdam edilme şansı doğan işsizler de eğitim süresi boyunca asgari ücret alacak.

- Eğitim kapsamında GAN TÜRKİYE üyelerine programlarda öncelik tanınacak. Şirketler, programdan faydalanmak isteyen katılımcıları, İŞKUR aracılığıyla ya da kendi imkanları ile temin edebilecekler.

- Katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini İŞKUR ödeyecek.

- Programı tamamlayan katılımcılar şirketlerce istihdam edilmeleri durumunda teşviklerden faydalanmak için İŞKUR ile iş birliği yapacaklar.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024