Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1966 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   10 Ağustos 2015 - 13:13

İş dünyasının gözü bu görüşmede

Büyüt
Küçült
İş dünyasının gözü bu

İş dünyasının gözü bugün saat 18.00da gerçekleşecek Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesinde olacak. Kritik görüşme öncesi çağrı yapan bazı işadamları, zirveden olumlu bir sonuç çıkmasını temenni ettiler.

Ekonomi Servisi

Hükümet kurma sürecinde, AK Parti ile CHP heyetlerinin ‘istikşafi görüşmeleri tamamlamasının ardından, Genel Başkanlar Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 18.00da Başbakanlık Resmi Konutunda bir araya gelecek. Kritik görüşme öncesi işdünyasının bazı temsilcileri iki lidere de çağrı yaparak koalisyonun bir an önce kurulmasını istediler.

Kaybedecek gün yok

-Türk Girişim ve İş Dünyası Konferaderasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu: Her gün asker, polis, sivil insanlar hayatını kaybediyor. TÜRKONFED olarak Türkiyenin her köşesine yayılan üye iş insanları federasyonlarımızla yaptığımız istişareler sonucunda, Türkiyenin siyasi ve ekonomik anlamda belirsiz bir döneme girmesinin ağır sonuçları olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle halihazırda devam eden koalisyon görüşmelerinin artık olumlu bir şekilde neticelendirilmesi ve en geniş toplumsal uzlaşmayı içerecek koalisyon hükümetinin kurulması gerekiyor. Tüm makul kesimlerin talep ettiği şekilde koalisyon hükümeti kurulmalıdır. Türkiyenin kaybedecek bir günü daha yoktur.  Yeniden seçim tartışmaları siyasette itibar, ekonomide güven kaybına yol açacaktır. Toplum yeniden seçim değil, uzlaşma istiyor.

Her şeyin başı istikrar

-TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Bugün iki ayın üzerindedir seçim oldu, daha bir hükümet kurulamadı. Koalisyon hükümetinin bir an önce kurulması, siyasi parti liderlerinin bir araya gelmesi çok önemli. Türkiyede her şeyin başı bir kere istikrar ve güven olacak. Sokağa çıktığınız zaman akşam evimize döneceğimiz zaman rahat bir ortam sağlanmalı. 3-5 kişi bir araya geldiğiniz zaman evden helalleşerek çıkma yerine güvenli bir ülkede kendi insanımıza kendimiz sahip çıkmak suretiyle bin yıl bir arada yaşadığımız insanlarla hiçbir sorunumuzun olmaması lazım.

Kan kaybı yaşıyoruz

-Mardin Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Abdulnasır Duyan: Yaşanan süreç ve seçim sonrası hükümetin kurulamamış olması ekonomik alanda kan kaybına sebep oluyor. Tüm taraflar bu konuda sorumlu davranmalı. Hükümet en kısa zamanda kurulmalı ve normalleşme yaşanmalı. Barış sürecinin tesis edilmesi için ortak bir akıl sağlanmalıdır.

Çözüm bekliyoruz

-Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar: İş dünyası olarak bizler bir an önce güçlü bir hükümetin kurularak bekleyen sorunlara çözüm bekliyoruz. Üyelerimize hükumetin oluşumuna ilişkin tercihlerini sorduğumuzda; yüzde 61.7 ile AKP-CHP koalisyonu, yüzde 14.8 ile AKP-CHP-HDP koalisyonu yüzde 14.1 ile erken seçim ve yüzde 9.4 ile AKP-MHP koalisyonu yanıtı verilmiştir. Tüm bu sonuçları, milletin iradesi ile seçilmiş siyasi iradenin dikkatle değerlendirmesini bekliyoruz.  





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024