Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3013 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

İş Bankası İştirakleri Endeksini Borsa İstanbul hesaplayacak

Büyüt
Küçült
İş Bankası İştirakleri Endeksini Borsa İstanbul
Ekonomi Haberleri › İş Bankası İştirakleri Endeksini Borsa İstanbul hesaplayacak haberi

Türkiye İş Bankası ile Borsa İstanbul arasında yapılan anlaşmaya göre, İş Portföy için hazırlanıp yatırımcıya sunulan İş Bankası İştirakleri Endeksi, bundan sonra Borsa İstanbul tarafından hesaplanacak.

İçinde Türkiye İş Bankası ile iştiraklerinden oluşan 15 adet payın yer aldığı endeks, yatırımcılara ve Türkiye İş Bankası AŞ ile Borsa İstanbulda işlem gören iştiraklerinin performansına yatırım yapılması imkanı sağlayacak. Endeksle ilgili anlaşma, Borsa İstanbulda yapılan gong töreniyle açıklandı. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İlhami Koç “Türkiyede endeks yapan bir kurum yoktu. Şimdi artık yurtdışından destek almıyoruz; Borsa İstanbul, piyasadaki oyuncularla işbirliği halinde burada endeksleri hesaplıyor. Bu, bence kritik bir aşama. Çünkü dünyada özellikle pasif yönetime dayalı endeks fonlar, borsa endeks fonları hızla büyüyor ama Türkiyede henüz istediğimiz yerlere gelemedik. Borsa İstanbulla birlikte bu rakamların yukarı çekilmesini bekliyoruz” dedi.

Likiditemize katkı yapacak

Borsa İstanbul Genel Müdürü Tuncay Dinç, İş Bankası ve halka açık 15 iştirakinin piyasa değerinin 12 Haziran itibariyle 17 milyar dolar olduğunu söyledi. Borsada işlem gören şirketlerin toplam değerinin aynı dönemde 223 milyar dolara ulaştığını dile getiren Dinç “Benzer şekilde söz konusu şirketlerde işlem hacmi 2014te 27 milyar dolar olarak gerçekleşti. 2014 yılı pay piyasası toplam işlem hacminin 399 milyar dolar olduğu göz önüne alındığında, İş Bankası Grup şirketlerinin piyasa değerimize ek olarak piyasamız likiditesine de çok ciddi katkı yaptığı görülecektir” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024