Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2018 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mayıs 2015 - 06:22

İran, 30 milyar dolar için Türk markalarını bekliyor

Büyüt
Küçült
İran, 30 milyar dolar için Türk markalarını
Ekonomi Haberleri › İran, 30 milyar dolar için Türk markalarını bekliyor haberi

İran, Polonya ve Afrika pazarındaki yeni fırsatların anlatıldığı toplantıya katılan İran Mall CEOsu Reza Samizadeh, Türk marklarını davet etti. Samizadeh, imzalanan tercihli ticaret anlaşmasına dikkat çekerek, Ticaretimizi 30 milyar dolara çıkaralım dedi.

Birleşmiş Markalar Derneğinin (BMD) Soysal işbirliğiyle düzenlediği ‘Yurtdışı Açılımı Toplantısına katılan İran Mall CEOsu Reza Samizadeh, Türk marklarını ülkesinde daha etkin olmaya davet etti. Samizadeh, diğer ülkelerle ilişkilerin yumuşaması, nükleer silahsızlanma anlaşması ve sıkıntıların azalmasının İranın ekonomisine büyük zenginlik katacağını vurguladı. İran para biriminin Merkez Bankasının sıkı kontrolü altında bulunduğunu vurgulayan Samizadeh, para akışı ve petrol ihracatının da kontrol altına alındığını ve diğer ülkelerle ekonomik ilişkiler yumuşarsa ekonomik büyümenin daha da artacağını söyledi.

Maliyetler düşük

Samizadeh, İran nüfusunun hızla arttığını belirterek, “İyi eğitim almış, kalifiye elemanın bulunması önemli bir avantaj. Altyapısı çok gelişmiş olduğu için ülkenin her yerine rahatça ulaşabilirsiniz. Elektrik, su harcamaları ve ulaşım maliyetleri düşük. 2014 yılında ülkelerimiz arasında Tercihli Ticaret Anlaşması imzalandı. Bugünlerde 16 milyar dolarlarda olan ticaret hacminin 30 milyar doların üzerine çıkmasını bekliyoruz. Yurt dışına yatırım planlayan Türk markları İranda daha etkin olabilirler. Karşılıklı faydaların sağlanması önemli” diye konuştu.

BMD eylülde İrana gidiyor

BMD Başkan Yardımcısı Cüneyt Yavuz ise bugüne kadar İranı zor bir pazar olarak gördüklerini belirterek “Gelecek dönemlerde pazarın açılması ve daha iyi fırsatlar yakalamamız anlamında Eylül ayında İrana giderek bir ön araştırma yapmayı planlıyoruz” dedi. Amaçlarının yeni pazarlara girmeyi isteyen markalara yardımcı olmak ve bu ülkelerde halihazırda bulunan markaların stratejik planlarına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Yavuz, bu amaçla Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Kazakistan ve Polonyaya gittiklerini hatırlattı. Roberto Bravo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar ise Polonyada cadde mağazacılığının yok denecek kadar az olduğuna dikkat çekerek, “Bu caddelerde çok az dünya markası var. Ancak AVMlerde her markaya ve bütçeye göre kiralanacak mağaza var” dedi. Afrika pazarı hakkında bilgi veren Gate 27 Kurucusu Daryll Bunce ise kara kıtanın başlangıçta terör nedeniyle yatırımcılara cazip gelmediğinin altını çizerek “Pek çok girişimci için Afrika cazip bir yatırım merkezi değil. Ancak pazarda ilk olmak çok avantajlı.  Öte yandan bu coğrafya kaos ile büyümeye yatkın. Öngörülerin aksine Afrikanın öne çıkan ülkelerinde internet kullanımı son derece yaygın. 2G teknolojisinin kullanılmasın karşın mobil ticaret son derece yaygın. Orta sınıfın hızla geliştiği Afrikada Türk girişimci ve markaları önemli fırsatlar bekliyor” dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024