Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2227 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 21:35

IMFden Yunanistana büyük şok

Büyüt
Küçült
IMFden Yunanistana büyük
Ekonomi Haberleri › IMFden Yunanistana büyük şok haberi

IMF sözcüsü, Yunanistan ile teknik müzakerelerin tamamen durduğunu açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan ile müzakereler kapsamında Brükselde bulunan heyetinin görüşmelerde ilerleme sağlanamadığı gerekçesiyle Washingtona döndüğünü açıkladı.

IMF Sözcüsü Gerry Rice, bugün düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin Yunanistan ile kreditörler arasında devam eden müzakerelere ilişkin sorularını yanıtladı.

Rice, taraflar arasındaki anlaşmazlıkların çözülemediğini belirterek, Aramızda birçok ana noktada önemli farklılıklar var. Bu farklılıkların azaltılması konusunda ilerleme kaydedilmedi. Bu nedenle anlaşmadan çok uzaktayız dedi.

IMF ekibinin müzakerelerin sürdüğü Brükselden ayrılarak Washingtona döndüğünü bildiren Rice, IMF Başkanı Christine Lagardeın da belirttiği gibi IMF hiçbir zaman masadan ayrılmayacak. Fakat şimdi top Yunanistanın sahasında ifadesini kullandı.

Rice, ayrıca Lagardeın 18 Haziranda yapılacak Avro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısına katılacağını duyurdu.

Yunanistanın mevcut mali programdaki 7,2 milyar avroluk krediye ulaşabilmesi için haziran sonuna kadar kreditörleriyle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistanın başta IMF borçları olmak üzere mali yükümlülüklerini yerine getiremeyerek temerrüde düşebileceği belirtiliyor.

Ülke, IMFye geçen hafta cuma günü geri ödenmesi gereken haziran ayının ilk borç taksitini kaynak bulamadığı gerekçesiyle ödeyememiş ve hazirandaki dört ayrı taksitin birleştirilmesini talep etmişti. Bu talebi kabul eden IMF, Yunanistana haziran borçlarını toplu ödemesi için 30 Hazirana süre tanımıştı.

Yunanistanın haziran ayında 1,5 milyar avrosu IMFye, 5,2 milyar avrosu Avrupa Birliği e olmak üzere toplam 6,7 milyar avroluk borç ödemesi gerekiyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024