Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1886 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Şubat 2016 - 09:34

IMFden uyarı: Küresel ekonomi giderek zayıflıyor

Büyüt
Küçült
IMFden uyarı: Küresel ekonomi giderek

Kötümser bir dilin hakim olduğu raporda, küresel ekonominin daha da zayıfladığı ve ters şoklar karşısında fazlasıyla kırılgan durumda olduğu uyarısında bulundu. IMF gelişmekte olan ekonomilerde finansal şartların daraldığına da vurgu yaptı.

Zayıflamanın, artan finansal türbülanslar ve varlık fiyatlarındaki düşüşle bağlantılı olduğu belirtilen raporda Çin ekonomisindeki yavaşlamanın, küresel büyümeye yönelik endişeleri artırdığına dikkat çekildi.

Dünyanın 2. büyük ekonomisi olan Çin, son 25. yılın en düşük hızlı büyümesini yaşıyor.

G20den küresel ekonomiyi canlandıracak bir plan hazırlamasını isteyen IMF, G20 uygun mali seçenekleri kullanarak, kamu yatırımlarını artırmak için harekete geçmeli dedi.

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısı 25-26 Şubatta Şangayda yapılacak.

Toplantı, Nisan 2009daki küresel finans krizi sırasında yapılan ve küresel bir depresyonu engelleyecek adımlarda uzlaşılan zirve ile karşılaştırılıyor.

Ocak ayında IMF 2016 yılına dair küresel ekonomik büyüme öngörüsünü yüzde 3,6dan 3,4e indirmişti. Yetkililer bu öngörünün Nisan ayında daha da geriye çekilebileceğini açıkladı.

BBC





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024