Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2167 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   15 Nisan 2015 - 06:15

IMF ve Merkez doları zirveden indirdi

Büyüt
Küçült
IMF ve Merkez doları zirveden
Ekonomi Haberleri › IMF ve Merkez doları zirveden indirdi haberi

IMF büyüme tahminlerinin de etkisiyle dolardaki küresel değer kazancının tersine dönmesi ve TCMBnin adımlarının da desteğiyle kur tarihi rekordan yönünü aşağı çevirdi.

Dolar dün 2.6873e kadar yükselerek yeni tarihi zirvesini test ettikten sonra, 2.66 seviyesine geri çekildi.Uluslararası Para Fonu (IMF) bugün yayımladığı Küresel Ekonomik Görünüm (WEO) raporunda 2015 küresel ekonomik büyüme tahminini yüzde 3.5te tutarken, 2016 tahminini Ocak ayında açıkladığı yüzde 3.7 düzeyinden yüzde 3.8e yükseltti. IMF, ABD büyüme tahminini ise 2015 ve 2016 için sırasıyla yüzde 3.6 ve yüzde 3.3ten yüzde 3.1e aşağı revize etti. Merkez Bankası ise 22 Nisanda yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında, döviz depo piyasası faizlerinde ölçülü bir indirimin ve TL zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışın gündeme alınacağını açıkladı. Her iki açıklama da kurun rekor seviyelerden yönünü aşağı çevirmesine destek oldu.

Dün kazançlarının büyük bölümünü gün ortasından itibaren kademeli olarak geri veren doların son aylarda geniş bantta değer kazanmasının ana nedeni ise ABD Merkez Bankasının (Fed) ilk faiz artışını bu yıl yaparak diğer gelişmiş ülkelerden faiz konusunda ayrışacağı beklentisi, olarak gösteriliyor. Güne dolardaki artışa bağlı düşüşle başlayan Borsa İstanbul da IMF ve Merkez Bankası açıklamaları sonrası kayıplarını geri aldı. Borsa günü yüzde 0.47 artışla 82.319 puandan kapattı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024