Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2132 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

İki devin üç aylık geliri 20 milyar lirayı geçti

Büyüt
Küçült
İki devin üç aylık geliri 20 milyar lirayı
Ekonomi Haberleri › İki devin üç aylık geliri 20 milyar lirayı geçti haberi

Türkiyenin iki devi Sabancı ve Koç Holding, yılın ilk üç aylık döneminde toplam 20 milyar lirayı aşan satış gelirine ulaştılar. İki holding, yatırımlarını sürdürerek yılı iyi sonuçlarla kapatmayı hedefliyor.

Sabancının kârı % 54 artışla 648 milyon lira

2015 yılının ilk üç ayında Sabancı Holdingin konsolide gelirleri, 6 milyar 725 milyon lira olarak gerçekleÅŸti. 2015 yılının ilk üç ayında Sabancı Holdingin konsolide net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 54 artarak 648 milyon lira oldu. Sabancı Holding CEOsu Zafer Kurtul “Kurak geçen 2014 yılı sonrasında 2015 yılının ilk ayları hidroelektrik santralleri için oldukça verimli oldu. Hidroelektrik santrallerin yüksek üretimi sebebiyle gerçekleÅŸen elektrik fiyatlarındaki düşüş, ticari optimizasyon faaliyetleri sayesinde Enerjisayı olumsuz etkilemedi. DiÄŸer yandan, dağıtım ve perakende faaliyetlerindeki verimlilik artışları, ÅŸirket performansına olumlu etki yaptı. 2015 yılı ilk üç ayında Enerjisa, 289 milyon lira net kâr kaydetti” dedi.

Çimentoya 165 milyon dolar

Zafer Kurtul, şöyle devam etti: “Sabancı Holding olarak Carrefoursada yönetimi devraldığımız 2014 yılından bu yana perakende sektöründe markamızı daha yalın, ulaşılabilir, modern ve samimi konuma getirerek kârlı bir noktaya taşımak üzere çalışmalarımız sürüyor. Avivasa, fon büyüklüğünü yılın ilk üç ayı sonunda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artırdı ve 7.6 milyar lira fon büyüklüğüne ulaÅŸtı. 2015in ilk üç ayında hava koÅŸulları geçen yılın aynı dönemine göre daha olumsuz olsa da çimento talebi canlı kaldı. Bu dönemde çimento ÅŸirketlerimizin toplam net kârları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.5 arttı. Afyonda bulunan çimento fabrikamızın 1.3 milyon ton klinker kapasitesine sahip ve modern teknolojilerle donatılmış olarak ÅŸehir dışında yeniden kurulması için 165 milyon dolar yatırım yapılacak.”

Yatırımlarımızın olumlu sonuçlarını alıyoruz

KOÇ Holding, 2015 yılının ilk çeyreÄŸinde konsolide bazda toplam 13.8 milyar lira gelir elde ederken, 459 milyon lira ana ortaklık payları net dönem kârı gerçekleÅŸtirdi. Koç Holdingin ilk çeyrek finansal sonuçlarını deÄŸerlendiren Koç Holding CEOsu Levent ÇakıroÄŸlu “2015 yılının ilk çeyreÄŸinde Koç TopluluÄŸu faaliyetlerini baÅŸarıyla sürdürdü. Yılın geri kalanında da büyük ölçekli yatırımlarımızın olumlu sonuçlarını almayı sürdüreceÄŸiz. Tüpraşın, 3 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihimizin tek seferde gerçekleÅŸen en büyük yatırımı olan, ülkemiz cari açığını yılda 1 milyar dolar azaltacak Fuel Oil Dönüşüm Tesisinde test üretim çalışmaları devam ediyor. DiÄŸer yandan, TüpraÅŸ, yılın ilk çeyreÄŸinde Akdeniz rafineri marjındaki olumlu geliÅŸmeler ve artan talep paralelinde üretimini geçen yıla oranla yüzde 25 artırdı” dedi.

Otomotiv satışları olumlu

Yılın ilk çeyreÄŸinde güçlü seyreden yurtiçi ve yurtdışı otomotiv talebinin Koç Holding otomotiv ÅŸirketlerinin satışlarını da olumlu etkilediÄŸini belirten ÇakıroÄŸlu “Ford Otosanın iç pazar satış adetleri ürün gamının tamamlanması ile büyük bir sıçrama göstererek, geçen yıla göre yüzde 181 arttı. Tofaşın iç satış adetlerindeki büyüme ise yüzde 57 oldu. DiÄŸer taraftan ocak-mart döneminde, Avrupa ticari araç pazarının senelik yüzde 14 büyümesi ihracat adetlerimizi de olumlu etkiledi. Ford Otosanın ihracatı yüzde 64, Tofaşınki ise yüzde 19 arttı. Arçelik, yurtiçi satış gelirlerini yüzde 14.5 artırırken, Avrupada pazar payını güçlendirmeye devam etti. Yapı Kredinin büyüme stratejisine paralel olarak yatırımları devam ederken, ÅŸube sayısı 5 yeni açılış ile 1007ye ulaÅŸtı” diye konuÅŸtu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024