Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2304 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Nisan 2015 - 07:20

Hüseyin Yıldırım: 3üncü Havaalanı Frankfurtu siler atar

Büyüt
Küçült
Hüseyin Yıldırım: 3üncü Havaalanı Frankfurtu siler
Ekonomi Haberleri › Hüseyin Yıldırım: 3üncü Havaalanı Frankfurtu siler atar haberi

DHMİnin yeni Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Üçüncü Havaalanının başarılı olması için birçok avantajı bulunduğunu söyledi. Yıldırım İstanbul bu iş için ideal bir yer. Yeter ki doğru pazarlayalım. Burası Frankfurtu da Heathrowu siler diye konuştu.

Orhan Birdalın görevden alınmasının ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğüne getirilen Serdar Hüseyin Yıldırım, Atatürk Havalimanında görev yapan gazetecilerle bir araya geldi. Yeşilköyde bulunan DHMİ Sosyal tesislerde düzenlenen basın toplantısında Yıldırım,  Üçüncü Havalimanının Türkiyenin değil dünyanın en büyük havalimanı olacağının belirterek “Coğrafyanın üçüncü havalimanı konusunda başarılı olmamız yönünde çok büyük avantajları var. Böyle büyük bir havalimanını her yerde yapıp işletemezsiniz. Ama İstanbul bu iş için çok ideal bir yer. Yeter ki biz doğru olarak bunu yapalım, doğru şekilde de pazarlayalım. Burası Frankfurtu da Heathrowu da siler atar, bunu çok açık söylüyorum” dedi.

Dünyanın gözü üzerinde

Yıldırım “Zaten üçüncü havalimanı daha inşaatı başlamadan dünyada merak konusu oldu. Geçen hafta Avrupa Birliği Komisyonu 7 parlamenterle ulaşım konusundaki faslın açılması görüşmeleri için Ankaraya gelmişti. Burada DHMİ olarak bizzat kendim sunum yaptım. En çok sorulan soru 3. Havalimanı. Ne zaman bitecek, Atatürk Havalimanı kapanacak mı, burayı nasıl kullanacaksınız gibi hep detay sorular yöneltiyorlar. Bütün detaylarını öğrenmek istiyorlar. Çünkü 3. Havalimanı Avrupayı derinden etkileyecek bir projedir”diye ifade etti.  Atatürk Havalimanında gelecekte genel havacılık faaliyetlerinin devam edebileceğine değinen Yıldırım, “Hava taksiler, ambulanslar, eğitim gibi şeyler için kullanılabilir. Bu bir. İkinci olarak business jetler, VIP yolcular kullanabilir. Bu çok önemli” dedi.

İyi projelere imza atacağız

“Göreve gelince mevzuat hazretleriyle yeni tanıştık. Bir ay içerisinde nasıl bir şey olduğunu gördük. Daha da göreceğiz herhalde” diyen Yıldırım havacılıkta iyi projelere imza atmak istediğini söyledi. Yıldırım “Gerçekten çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kucağımıza aldığımız nur topu gibi bir sürü projeyle uğraşıyoruz. İdealist bir kafayla çalıştığımın altını çizmek isterim. Hâlâ idealistim, gençliğimdeki idealistliği kaybetmiş değilim, onu koruyorum” dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024