Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2921 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Haziran 2015 - 02:15

Hububat alım fiyatları açıklandı

Büyüt
Küçült
Hububat  alım fiyatları
Ekonomi Haberleri › Hububat alım fiyatları açıklandı haberi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2015 yılı için 2 numaralı Anadolu kırmızı sert (AKS) ekmeklik buğdayın müdahale alım fiyatının ton başına 862 lira olarak belirlendiğini, Bakanlıkça verilen ton başına 127 lira prim ve diğer desteklerle birlikte 989 liraya yükseldiğini bildirdi.

Eker, Aile Çiftçiliği ve Toprak Bayramı çerçevesinde bakanlıkta düzenlenen törende 2015 dönemi hububat müdahale alım fiyat ve politikalarını açıkladı. Eker, bu yıl iklim şartlarının hububat üretimi açısından uygun seyretmesi nedeniyle buğday üretiminin geçen yıla göre yüzde 18 artışla 22.5 milyon ton, arpa üretiminin ise yüzde 27 artışla 8 milyon ton olacağının tahmin edildiğini kaydetti.

Buğdayda rekor üretim

Eker “Buğday hasadı yüzde 9, arpa hasadı yüzde 16ya ulaştı. Bu sene inşallah buğdayda ve hububatta Cumhuriyet tarihinin rekorunu bekliyoruz” dedi. Eker, pariteye göre makarnalık buğday fiyatının ton başına  976 lira, prim ve desteklerle birlikte ton başına bin 103 lira, arpa fiyatının ise ton başına 645 lira, prim ve desteklerle birlikte ton başına 772 lira olduğunu belirten Eker, TMOya ürün teslim edecek üreticilerin, alım noktalarında herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için, Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemeleri, randevularını mutlaka almaları, gerektiğini söyledi.

Çaykur üreticiye 144 milyonu ödedi

ÇAYKURun üreticilere mayıs ayı yaş çay bedeli olan 144 milyon 104 bin lirayı ödemeye başladığı bildirdi. ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, mayıs ayında 91 bin 401 ton yaş çay karşılığı üreticilere, 144 milyon 104 bin lira ödeneceği belirtildi. İlk etapta 70 milyon liranın, 15 Haziran Pazartesi günü üreticilerin hesaplarına aktarıldığı kaydedilen açıklamada, “Ödemelerin kalan yaklaşık 74 milyon liralık kısmı da bugün (dün) itibariyle üreticilerimizin ilgili hesaplarına aktarılarak mayıs ayı ödemeleri söz verildiği gibi Ramazan öncesi tamamlanmış olacak” denildi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024