Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1849 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

Hazine ihalelerine yoğun ilgi faizi düşürdü

Büyüt
Küçült
Hazine ihalelerine yoğun ilgi faizi
Ekonomi Haberleri › Hazine ihalelerine yoğun ilgi faizi düşürdü haberi

Küresel piyasalarda Yunanistan ve Euro bölgesi maliye bakanları arasındaki görüşmeler endişeyle izlenirken, Türkiyede Hazine ihalelerine yoğun ilgi yaşandı.

Ekonomi Servisi

Hazinenin dün düzenlediği iki ihaleye toplam 17.2 milyar liralık teklif gelirken Hazine, 3.8 milyar borçlandı. Başarılı geçen hazine ihalelerinin ardından yüzde 10un alıtına inen gösterge tahvilin faizi yüzde 9.7 seviyesine geriledi. Güne Yunanistan endişeleriyle yükselişle başlayan dolar da Hazine ihaleleri sonrasında piyasa kapanışına yakın kur hafif aşağı bir seyir izledi.

Euro 3 liranın altına indi

Hazinenin mayıs ayı borçlanma programı çerçevesinde yün gerçekleştirdiği 5 Şubat 2020 itfalı 5 yıllık gösterge tahvilin yeniden ihracında bileşik faiz yüzde 9.61 ile yüzde 9.66 olan beklentinin altında kaldı.16 Nisan 2025 itfalı TÜFEye endeksli tahvilde ise reel faiz yüzde 2.36 oldu.Hazine mayıs ayı ihale programına bugün ise 2 yıl vadeli gösterge tahvil olan 16 Kasım 2016 itfalı tahvili, 20 Nisan 2022 itfalı 7 yıl vadeli değişken faizli tahvili ve 10 yıllık gösterge olan 12 Mart 2025 itfalı tahvili yeniden ihraç edecek. Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Piyasada kapanışa doğru kur aşağı geldi. Belirli bir haber yok ancak ihalelerde talep olduğu için bir miktar buradan destek geldi diyebiliriz. Euro/TLnin de yeniden 3ün altına gelmesi piyasayı destekledi” dedi. Küresel piyasalarda Yunanistan ve Euro Bölgesi maliye bakanları arasındaki görüşmeler izlenmeye devam edilirken piyasa bugün ise Hazine ihaleleri ve cari açık verilerini takip edecek. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024