Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1712 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2015 - 13:48

Hakkaride evlenmek bir servet!

Büyüt
Küçült
Hakkaride evlenmek bir

TÜİKin açıkladığı medeni durum haritasında en fazla bekarın bulunduğu il sıralamasında Hakkari yüzde 46 ile birinci sırada yer aldı. Bu istatistiğe şaşırmayan Hakkarili gençler, işsizlik ve düğün maliyetlerinin yüksekliğinden yakındı.

İşsizliğin yoğun yaşandığı kentte, kız tarafının çok miktarda takı istemesi ve düğünlerin perşembe günü başlayıp pazara kadar devam etmesi gibi gelenekler, gençlerin evlenmelerinin önünde en büyük engel olarak duruyor.

Hakkari Belediye Başkanlığı Evlendirme Dairesi memuru Abdürrahim Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş olanaklarından yoksun olan Hakkarili gençlerin, bazen 45-50 yaşlarına kadar evlenemediklerini söyledi.

Hakkarinin genel nüfusunun 280 bin dolayında olduğunu ancak geçen yıl il merkezinde 626, Yüksekovada 912, Şemdinlide 420 ve Çukurcada 46 nikah kıyıldığını belirten Taş, şöyle konuştu:

EN KÜÇÜK DÜĞÜN 80 BİN LİRA

TÜİKin medeni durum haritasının sonuçlarına göre, en fazla bekarın bulunduğu il maalesef Hakkari. 2014te toplam nikah sayımız 2004. İlimizde fazla bekarın bulunmasının iki nedeni var. İşsizlik ve düğün geleneklerimiz gençlerimizin evlenmesine engel oluyor. En büyük sorunumuz işsizlik. İşsizlikten dolayı gençlerimiz evlenmeye yeltenemiyor. İkinci sıkıntımız ise düğünlerimiz. En küçük düğünümüzde yapılan masraf 75-80 bin lira. Bu, gelinlere çok fazla takı takılmasından kaynaklanıyor.

Hakkarili büyüklerimize sesleniyoruz. Düğünlerimiz üç gün sürüyor. Eğer bu düğünlerimiz bir güne düşerse maliyetler de düşer. Çünkü üç gün süren düğünlerimizde maalesef büyük bir masraf yapılıyor ve bunun altından da kalkmak kolay olmuyor. Yetkililerin Hakkariye dönüp bakmalarını istiyoruz. İş olanaklarının sağlanmasını istiyoruz. Gençlerimiz yaşı 45-50ye dayanıyor maalesef evlenemiyorlar. Ne olursunuz Hakkariye de bir bakın. İş olanaklarımız olsun. Gençlerimiz bekarlıktan kurtulsun. Onların da yuva kurmaya hakları var.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024