Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2135 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

Gümrük Birliğinde tarihi imza

Büyüt
Küçült
Gümrük Birliğinde tarihi
Ekonomi Haberleri › Gümrük Birliğinde tarihi imza haberi

Bakan Zeybekci, AB ile Gümrük Birliği anlaşması kapsamında talep edilen 4 konuda Türkiyenin istediği gibi uzlaştıklarını belirterek, mutabakat zaptını imzalayacaklarını söyledi.

Türkiye ve Avrupa Birliği arasında bugün tarihi bir gün yaşanacak. AB ile ABD arasında yürütülen Transatlantik Ticaret Ortaklığı (TTIP) Anlaşması görüşmeleri için de otomatik geçiş köprüsünü de içeren Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesine ilişkin mutabakat zaptı, bugün Brükselde imzalanacak. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Avrupa Birliği (AB) ile Gümrük Birliği anlaşması kapsamında talep ettikleri dört konuda Türkiyenin istediği gibi uzlaştıklarını belirterek, Belçikada ilgili AB komiseriyle bu dört madde üzerinde mutabakat zaptı imzalayacaklarını söyledi. Bakan Zeybekci, “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) SektörlerToplantısı”nda yaptığı konuşmada, ihracatçılara Gümrük Birliğinde yapılan çalışmaları anlattı.

AB 4 maddeyi kabul etti

Zeybekçi, şunları söyledi: “ABnin ilgili komiserlerine, Türkiye olarak taleplerimizi çok açık ve net şekilde dile getirdik. Gümrük Birliği anlaşmasında bizim taleplerimiz yerine getirilmezse, hele hele Gümrük Birliği ile AB ve ABD Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) anlaşmasını bitirdiğinde Türkiye bunun tarafı değilse; net bir şekilde kendilerine Hükümetimizden aldığımız yetkiyle ‘Gümrük Birliği anlaşmamız sürdürülemez hale gelir diye bildirdik. Talep ettiğimiz dört konuda Türkiyenin istediği gibi uzlaştık. Bir; Türkiyenin karar alma mekanizmalarında mutlaka yer alması. İki; ABnin üçüncü ülkelerle imzalayacağı serbest ticaret anlaşmalarına Türkiyenin otomatik olarak taraf olması. Üç; Türkiyenin Gümrük Birliği kapsamındaki ürünlerinin AB içinde serbest dolaşımının önündeki engellerin ve kotaların kaldırılması. Dört; AB ile Gümrük Birliği kapsamında 1996 yılında kapsam dışında bırakılan hizmetler, kamu alımları ve tarımın görüşmelere dahil edilmesi. Bu dört alanda bizim talep ettiğimiz dört şartın dördü de kabul edildi.”





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024