Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3768 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mart 2015 - 15:08

Göbün Koyu 1 milyon 900 bin liraya kiralandı

Büyüt
Küçült
Göbün Koyu 1 milyon 900 bin liraya

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğlada Göcek Koyları olarak bilinen 1.93 hektar ormanlık alana sahip Bedri Rahmi (Taşyaka), 1.04 hektar ormanlık alanda yer alan Akbük, 1.14 hektar ormanlık alanı olan Göbün ve 1.18 hektar ormana sahip Küçük Sarsala koylarını kiralamak için ihale açtı.

İnternetten yapılan duyuruda, ihalede 29 yıllığına kiralacak koylardan Akbük için yılda 110 bin, Bedri Rahmi için 90 bin, Göbün için 120 bin ve küçük Sarsala için 80 bin liradan başlayacağı bildirildi. Söz konusu koylardan Bedri Rahmi ve Akbükün ihalesi, Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünde dün yapıldı. Her iki koyun ihalesini de Dalamanda kafeterya işleten Hüseyin Gülen kazandı.

12 KİŞİ TEKLİF VERDİ

Göbün ve Küçük Sarsala Koyları için ise bugün ihaleye çıkıldı. Göbün Koyunun ihalesine, Akbük ve Bedri Rahmi Koylarının ihalesini kazanan Hüseyin Gülenin de aralarında bulunduğu 12 kişi teklif verdi. En yüksek üç telifi veren Hüseyin Gülen, Küçük Sarsala Koyunun mevcut işletmecilerinden İlyas Kaba ve Göbün Koyunun mevcut işletmecilerinden İlyas Önder açık artırmaya girdi.

İhalaye yıllık KDV hariç 1 milyon 900 bin liralık teklif veren İlyas Kaba kazandı. Açık arttırmada İlyas Önder 1 milyon 870 bin lira, Hüseyin Gülen ise 1 milyon 890 bin liraya kadar çıktı.

25 yıldır üç ortağıyla birlikte işlettiği Göbün Koyunun ihalesini kaybeden İlyas Önder, İhaleyi kazanan kişiye hayılı olsun. Bu parayı zor çıkartır dedi.
Öte yandan ihale sırasında 2-3 yıllığına işletmeye verilen koyların şimdi 29 yıllığına kiralanmak istenmesi ve iskele yapılma imkanı olmasına 50 kadar köylü ve çevreci Dalaman Orman İşletme Şefliği önünde toplanıp tepki gösterdi.

Cihan KAYA/DALAMAN (Muğla), (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024