Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2245 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mayıs 2015 - 06:26

Global Limanın yüzde 20sini EBRD alacak

Büyüt
Küçült
Global Limanın yüzde 20sini EBRD
Ekonomi Haberleri › Global Limanın yüzde 20sini EBRD alacak haberi Global Yatırım Holding, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile şirket ve bağlı ortaklığı Global Liman İşletmeleri arasında EBRDnin Global Limanın halka arzında azami yüzde 20 pay almasına ilişkin bir sözleşme imzalandığını açıkladı.
Ekonomi Servisi

Global Yatırım Holdingden dün akşam KAPa yapılan açıklamada, “Bu çerçeve sözleşmeye göre EBRD, Global Limanın halka arz edilen toplam paylarının azami yüzde 20sine kadar, azami 60 milyon dolar ile ve halka arz fiyatı üzerinden pay alacaktır. Bu pay alımı sonucunda EBRD, Global Limanın yönetim kuruluna bir bağımsız üye aday gösterecektir” denildi.

Açıklamada, EBRDnin Global Liman payları için ödeyeceği bedel özellikle EBRDnin faaliyette bulunduğu ülkelerdeki limanların devralınmasının finansmanında kullanılacağı kaydedildi. Halka arz işlemi bugün ve yarın olarak planlanıyor. Sermaye Piyasası Kurulu, Global Limanın ek satışla birlikte yüzde 41.8 payının 19.6-23.5 liradan halka arzını geçen hafta onayladı. Açıklanan fiyat aralığı şirketin piyasa değerinin 1.8-2.1 milyar TL arasında oluşacağına işaret ediyor. Bu fiyatlamaya göre, halka arzın büyüklüğü de 642-770 milyon lira arasında olacak. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024