Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2123 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 06:26

Girişimci 10 bin kadına gelir kapısı açılıyor

Büyüt
Küçült
Girişimci 10 bin kadına gelir kapısı
Ekonomi Haberleri › Girişimci 10 bin kadına gelir kapısı açılıyor haberi

Ekonomide kadın istihdamını artırmayı hedefleyen Vodafoneun Girişimcilikte Önce Kadın projesi başlıyor. 10 ilde 10 bin kadına teknoloji ve girişimcilik dersi verilecek. Eğitimini tamamlayan kadınlar, el emeklerini kazanca dönüştürebilecek.

Türkiyede toplumsal gelişim ve dönüşümün öncüsü olmayı hedefleyen Vodafone, kadın istihdamının artırılmasına yönelik projelerine bir yenisini daha ekledi. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü,Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Girişimcilikte Önce Kadın projesi ile 10 ilde 10 bin kadına girişimcilik ve teknoloji alanlarında eğitim verilerek el emeğinin kazanca dönüştürülmesi planlanıyor.

Dijital mağazadan satış

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Vodafone Türkiye CEOsu Gökhan Öğüt ve Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşının katılımlarıyla gerçekleştirilen toplantıda tanıtılan proje ile eğitim alan kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan oncekadin.gov.tr adresindeki dijital mağaza üzerinden ürünlerini satışa sunarak, el emeklerini kazanca dönüştürebilecek. Projede önce nisan ayında 100 danışman öğretmen yetiştirilecek ve daha sonra kadınlara girişimcilik eğitimi verilecek.

10 bin kadının emeği, gelire dönüşecek

Vodafone Türkiye CEOsu Gökhan Öğüt ise Türkiyenin bölgesel ve küresel güç olma  yolunda belirlediği hedeflerin gerçekleşmesinin, kadınların ekonomiye aktif katılımının artırılmasına bağlı olduğuna dikkati çekerek “Kadınların üretime katılan, ekonomik ve sosyal yaşamda eşit, kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olabilmeleri için üzerimize düşün görevleri yerine getirmeye özen gösteriyoruz” dedi. Dijital dönüşümde toplumsal değişimin ve gelişimin öncüsü olmak için gerçekleştirdikleri sosyal ve hizmet yatırımlarda kadınların önemli bir  yere sahip olduğunu dile getiren Öğüt “Proje kapsamında ulaşmayı hedeflediğimiz 10 bin kadının alacağı teorik ve uygulamalı bilgilerin, hobi olarak başladıkları birçok çalışmayı gelir getirici bir faaliyete dönüştüreceğine ve kendi kişisel başarı hikayelerini oluşturacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Başarılı kadınlara ödül

Eğitimler tamamlandıktan sonraya, ortaya çıkan projeler ‘Girişimcilikte Önce Kadın Ödülleri kapsamında değerlendirilecek. Bir değerlendirme sonucu en başarılı 5 kadına ödül verilecek. Birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira, üçüncüye 5 bin lira ve iki kişiye jüri özel ödülü olarak 2 bin lira olmak üzere para ödülü verilecek.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024