Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2149 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2015 - 07:16

Genç tasarımcılar geleceğin hava araçları için yarıştı

Büyüt
Küçült
Genç tasarımcılar geleceğin hava araçları için
Ekonomi Haberleri › Genç tasarımcılar geleceğin hava araçları için yarıştı haberi

Uluslararası Geleceğin Hava Araçları Yarışmasında genç tasarımcılar yarıştı. Organizasyonda Türk grup ikinci oldu.

Hava Harp Okulu ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğiyle 10 farklı ülkeden 25 takımın katılımıyla 2 gün boyunca Hezarfen Havaalanında gerçekleştirilen “Uluslararası Geleceğin Hava Araçları Tasarımı Yarışması” sonuçlandı. Yarışmaya Türkiyenin yanı sıra Çin, Bangladeş, Pakistan, Hindistan, Romanya, Macaristan, Polonya, Katar ve Tunustan yarışmacılar katıldı. Yarışmanın 8 Mayıstaki ilk gününde, uçakların teknik kontrolleri yapılarak uçuşlara başlandı. Uçuşlar ikinci gün de devam etti. İki gün sonunda yapılan 56 uçuş girişiminin 27si başarıyla tamamlandı. Kıyasıya mücadele ile geçen yarışmada jürinin değerlendirmesi sonucu Çin Hava Harp Okulunun AFEU isimli takımı birinci oldu. Yarışmanın ikincilik ödülünü ise Türkiye kazandı.

İHA ve füzelerimizi yaptık

Organizasyona katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık “Türkiye kendi ürettiği hava araçlarıyla, uzaya gitme konusunda son yıllarda emin adımlar ile yürümeye başladı. İnsansız hava aracı son zamanlarda oldukça ilginin arttığını görüyoruz. Bir internet sitesi Drone ile kitap satışı yapmaya başlamış. Artık İHAlar kurye olarak kullanılmaya başlandı. Bu ileride daha farklı alanlarda kullanılacağına şahit olacağız. Artık kendi füzemizi ve İHAlarımızı yapıyoruz. Ama bu yarış bugünün yarışı değil, geleceğin yarışıdır” dedi.

 

Akrobasi gösterileri yapıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün “İstikbal göklerdedir” sözünün üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen Türkiyenin kendi ürettiği hava araçlarıyla uzaya gitme konusunda son yıllarda, emin adımlarla yürümeye başladığını dile getiren Işık, bu konuda önemli mesafe alınmaya başlandığını ifade etti. Konuşma ve ödül töreni sonrası birinci olan takımın insansız hava aracı gösteri uçuşu gerçekleştirdi. 3 dakika süren uçuş sırasında hava aracı seyircilerin üzerinden geçerken küçük maket uçak bıraktı. Etkinlik Hezarfen gösteri uçuşları ve akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürkün uçuşuyla sona erdi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024