Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2091 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2015 - 04:44

Gazproma 17 milyar dolarlık dava

Büyüt
Küçült
Gazproma 17 milyar dolarlık
Ekonomi Haberleri › Gazproma 17 milyar dolarlık dava haberi

Avrupa Birliği (AB), Rusyanın en büyük enerji şirketi Gazprom hakkında Avrupanın anti-tekel kanunlarını ihlal ettiği iddiasıyla dava açtı.

ABnin Gazproma karşı yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü ‘tekelle mücadele soruşturması böylece resmi olarak yargıya taşınmış oldu. Gazpromdan ise anti-tekel davasının dayanaksız olduğu açıklaması geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan AB Rekabet Komiseri Margrethe Vestager, Gazpromun Orta ve Güney Avrupa ülkelerine yönelik tutumunun, kimi zaman söz konusu ülkelerdeki gaz piyasasını tamamen kontrol etmeye ve üstün pozisyonunu kötüye kullanmaya kadar gittiğini söyledi.

Gazpromun Estonya ve Bulgaristan gibi ülkelere yönelik satış politikasını incelediğini belirten Vestager “Gazprom hakkındaki şikayetler 3 konu etrafında yoğunlaştı: Diğer AB üyelerine transit gaz sevkiyatını engellemesi, adil olmayan yüksek fiyatlar belirlemesi ve gaz karşılığında boru hatlarının kontrolünü elinde tutmayı istemesi”dedi. Gazpromun ABnin iddialarına 3 ay içinde içinde cevap verme hakkı var. Rus şirket suçlu bulunursa 17 milyar dolara kadar cezaya çarptırılabilir.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024