Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2691 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mart 2015 - 13:19

Forbes milyarderler listesini açıkladı

Büyüt
Küçült
Forbes milyarderler listesini

Bu yıl 29uncusu yayımlanan Forbes Milyarderler Listesinin ilk sırasında 79,2 milyar dolar mal varlığıyla Bill Gates yer aldı. Gates, böylece son 21 yılda 16. kez dünyanın en zengin kişisi seçilmiş oldu.

Listenin ikinci sırasında 77,1 milyar dolarla Meksikalı iş adamı Carlos Slim Helu yer alırken, üçüncülüğü ise 72,7 milyar dolarla Amerikalı iş adamı Warren Buffet elde etti. Geçen senenin üçüncüsü İspanyol iş adamı Amancio Ortega, bu yıl dördüncülükle yetinirken, beşinci sıraya 54, 3 milyar dolarlık mal varlığıyla Oracleın sahibi Larry Ellison yerleşti.

Toplam mal varlığı 7,05 trilyon dolara ulaşan bin 826 milyarderle şimdiye kadarki en uzun liste olma özelliğini kazanan Forbes 2015 Milyarderler Listesine 71i Çinden olmak üzere 290 yeni isim eklendi. Liste, geçen sene toplam mal varlığı 6,4 trilyon dolara denk gelen bin 645 milyarderden oluşuyordu.

Listeye giren zengin kadınların sayısı da geçen seneye kıyasla yüzde 15 artışla 197ye yükseldi. Listenin sekizinci sırasındaki Amerikalı iş kadını Christy Walton, 41,7 milyar dolarlık mal varlığıyla dünyanın en zengin kadını unvanını bu yıl da elinde tuttu.

Bu arada, genç milyarderlerin sayısında da önemli artış gözlendi. Listeye 40 yaşın altında 46 milyarder girerken, en genç milyarder mesajlaşma servisi sunan Snapchatin 24 yaşındaki üstyöneticisi Evan Spiegel oldu. Facebookun kurucusu Mark Zuckerberg ise 33,4 milyar dolarlık mal varlığıyla listenin 16ncı sırasına yükselerek ilk 20ye girdi. Zuckerberg, geçen sene 28,5 milyar dolarla 21. sıradaydı.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ LİSTESİNDE 32 TÜRK VAR

Haberin devamı için ikinci sayfaya geçiniz

Paging.create(2, 1);



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024