Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2741 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Mart 2015 - 01:13

Fitch risk yok dedi nota dokunmadı

Büyüt
Küçült
Fitch risk yok dedi nota
Ekonomi Haberleri › Fitch risk yok dedi nota dokunmadı haberi Fitch Ratings, Türkiyenin yatırım yapılabilir seviyede olan kredi notunu teyit etti. Yapılan açıklamada Türkiyenin kamu finansmanının güçlü olmayı sürdürdüğü belirtilerek hazirandaki seçimler öncesinde herhangi bir finansal kayma riski görülmediğine işaret edildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiyenin ‘BBB- ile ‘yatırım yapılabilir seviyede bulunan kredi notunu ve ‘durağan not görünümünü teyit etti. Fitch Ratingsten yapılan açıklamada düşen petrol fiyatlarının enflasyon ve cari açığın iyileşmesine katkıda bulunduğu ancak Rusya, Ukrayna ve Orta Doğuya yapılan ihracatı olumsuz etkilediği ifade edildi. Türkiyenin kamu finansmanının güçlü olmayı sürdürdüğü belirtilen açıklamada, haziran ayındaki seçimler öncesinde herhangi bir finansal kayma riski görülmediği kaydedildi. Fitchin enflasyon ve cari açığın yıl sonu itibariyle, sırasıyla yüzde 6 yüzde 5.1 seviyesine gerileyeceği öngörüsünü içeren metinde, Türkiyenin düşük petrol fiyatlarından yararlanmaya devam edeceği dile getirildi.

Bank Asya etkilemedi

Fitch, ayrıca bankacılık sektörünün Bank Asyaya ilişkin gelişmelerden etkilenmediği ve iyi durumda olduğu görüşünü paylaştı. Açıklamada, görünümün ‘durağan olarak korunmasına gerekçe olarak, Fitchin not indirimine yol açabilecek herhangi bir gelişme beklememesi gösterildi. Fitch, diğer taraftan uyumlu ve öngörülebilir para politikasının enflasyonu düşürerek, Türkiyenin notunu olumlu etkileyebileceğini ifade ederken, yapısal reformların da not üzerinde benzer etkiye sahip olacağını bildirdi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024