Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2039 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 05:36

Fikri Işık: Yerli otoyu dünyaya açmak istiyoruz

Büyüt
Küçült
Fikri Işık: Yerli otoyu dünyaya açmak
Ekonomi Haberleri › Fikri Işık: Yerli otoyu dünyaya açmak istiyoruz haberi

Bakan Fikri Işık, yerli oto konusunda ciddi yol kat ettiklerini belirterek bu ay içinde açıklama yapacaklarını söyledi. Işık elektrikli araç üzerinde yoğunlaştıklarını ve yerli otoyu dünyaya açmak istediklerini belirtti.

Türkiyenin yüzde yüz yerli malı bir otomobil üretme projesinde sona gelindi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bu ay içinde kamuoyuna yerli otoda gelinen son nokta hakkında ciddi açıklamalar yapacağını söyledi.  Işık, devlet desteğiyle hayata geçecek proje hakkında “Yerli otoda işler iyi gidiyor. Bir yerli otoyu dünya pazarına çıkarmayı hedefliyoruz. Elektrikli araç üzerinde yoğunlaştık. Devletin desteği olması gerekecek. Devlet; AR-GEde, mühendislik ve dizaynda olacak ama üretimde olmayacak. Mayıs ayı içerisinde olgunlaştıracağız, açıklama yapacağız” diye konuştu.

Yerli uydu 2020de uzayda olacak

Yerli üretim çalışmaları hakkında bilgi veren Işık, ayrıca ilk yerli uyduyu 2020 yılında uzaya göndereceklerini belirtti. Işık şunları söyledi: “RASATı yaptık, Göktürk 2yi yaptık. Yüzde yüz yerli metre altı çözünürlüklü uydu yapıyoruz. İlk yerli uyduyu 2020de inşallah Uzaya göndereceğiz. Fırlatma rampasını yerli olarak üretmek istiyoruz.” Teknoloji üretimi konusuna ağırlık verdiklerini ve Türkiyenin bu noktada diğer ülkelerden ayrışarak sıçrama yaratacağını belirten Işık “Mikroçip fabrikası kurma zamanı geldi, 6-7 aydır üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki üç yıl içinde Kocaelide çip fabrikasını kuracağız” diye konuştu.

Gençlere ahiret soruları sorup köstek olmayın

Kocaelinde 24 Televizyonuna konuk olarak Zeliha Saraçın sorularını yanıtlayan Işık, katma değerli ürün üretim konusunun en önemli başlıklarından biri olduğunu söyledi. Bu kapsamında devletin girişimcilere ciddi destekler verdiğini belirten Işık “ Bizim tekno girişim desteğimiz var gençlerimize. Bu zamana kadar 128 milyon lira verdik. 550 gence 100e bin liraya kadar destek vereceğiz dedik. Ancak 270te kaldık. Hocalar gençleri adeta doktora sınavına alıyor. Bu kadar katı olmaya gerek yok. Dedik ki hocalarla görüşün, esnek olsunlar, öyle armudun sapıydı üzümün çöpüydü çocuklara ahiret soruları sormasınlar. Gençlere köstek olmayalım. Önlerini açalım ki vatana millete hayırlı işler çıkarabilsinler “ dedi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024