Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2318 kez okundu. | Ekonomi Haberleri
Haberin Tarihi :   09 Mayıs 2015 - 05:36

Festivalden 20 milyar gelecek

Büyüt
Küçült
Festivalden 20 milyar
Ekonomi Haberleri › Festivalden 20 milyar gelecek haberi

Bu yıl 5incisi düzenlenecek Shopping Festte 20 milyar ciro yapılması hedefleniyor. Festivalin başkanlığını yapan Kadir Topbaş Organizasyonun Ramazana denk gelmesi, inanç turizmine de katkı sağlayacak dedi.

40 gün 40 gece boyunca sürecek olan Türkiyenin en büyük alışveriş festivali Shopping Fest, bu yıl 5inci kez düzenleniyor. 6-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festival boyunca dünyaca ünlü yerli yabancı markalar sezon ürünlerinde yüzde 80e varan indirimler uygulayacak. Bu yılki organizasyonda 20 milyar lira ciro hedefleniyor. Platform Başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaşın, İcra Kurulu Başkanlığı ise İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağların yaptığı İstanbul Shopping Festin (İSF) tanıtım toplantısıgerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Topbaş, İstanbulun doğasıyla, ekonomisiyle, sunduğu kozmopolit ortamla ve tarihi ve kültürel eserleriyle tüm dünyanın göz bebeği olduğunu belirtti. 

İnanç turizmi katkı yapacak

Shopping Festte geçen yıl, 23 günde 10 milyarı lirayı aşan bir ciroya ulaşıldığını aktaran Topbaş “Bu yıl niçin 20 milyar lirayı yakalayamasın? Yakalayabiliriz” dedi. FestivalinRamazana denk gelmesi nedeniyle, inanç turizminden dolayı daha çok etkili olacağına işaret eden Topbaş “İslam aleminden bazı insanların ramazanı İstanbulda geçirmeyi tercih ettiklerini gördük” diye konuştu.

Alışveriş yapana  ev kazanma şansı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar ise festivaldeki amaçlarının, turistin sadece gelip alışveriş yapması değil, şehrin ruhunu da hissetmesi olduğunu belirtti. Festivalde bu yıl sürprizler yapacaklarını belirten Çağlar şunları söyledi: Festival süresince, kartla yapılan her 50 liralık alışveriş bir çekiliş hakkı kazandırıyor. Çekiliş sonucundaysa; bir ev ve bir de araba sahibini bulacak. İnanıyorum ki gelecek yıllarda bunların sayısı çok daha fazla artacak. İstanbuldaki tüm AVMlerde de yüzlerce etkinlik, konserler, defileler, çocuk şenlikleri olacak. Yapılacak yarışmalarda, binlerce hediye çeki dağıtılacak. Konsept indirim günlerimiz; 12 Haziranda Mall of İstanbulda başlıyor. Ardından; 13 Haziran ‘Kozmetik Günü, 4 Haziran ‘Çocuk ve Eğlence Günü, 20 Haziran ‘Evini Güzelleştir Günü, 21 Haziran ‘Teknoloji Günü, 27 Haziran ‘Jean Günü, 28 Haziran ise ‘Ayakkabı Çanta Günü olacak.”

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024